O altă variantă dulce-acrișoară a cheescake-ului.
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.
Între timp se topește untul împreună cu dulceața.
Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.
Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece pentru cca. 30 de minute.
Gelatina se pune în 50 ml apă rece, apoi se pune la încălzit, fără să se ajungă la punctul de fierbere, apoi se lasă la răcorit.
Între timp se amestecă brânza mascarpone, laptele condensat, smântâna dulce și gelatina răcorită, până se obține o cremă spumoasă.
Jumătate din crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară fructele de pădure, apoi restul de cremă. Se lasă la rece cca. 60 minute, apoi se ornează cu fruucte de pădure după preferința fiecăruia.
Spor și poftă bună!