Desert prajitura Mariuca

de trifadalia in Prajituri, 18 Feb 2020 | 5251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru blat
  • 200 gr de mac
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 oua intregi
  • 3 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de margarina RAMA
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mariuca:

Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in doua. cele doua foi rezultate se coc pe dosul unei tavi care in prealabil se unge cu ulei. Se trece la prepararea blatului cu mac. Se freaca  din nou cele 2 galbenusuri de ou cu jumatate din zaharul de la compozitia de blat.Se adaugao parte din lapte,faina, apoi inca o parte din lapte, praful de copt si macul care nu se macina.  Separat se bat cele 4 albusuri ( 2 ramase de la foile cu amoniac si 2 de la blatul de mac) cu cealalta jumatate de zahar pana cand albusurile se intaresc si devin lucuoase. Se adauga peste albus apoi compozitia de galbenusuri iar tava se da la copt pentru 40 de minute la 180 de grade. Inainte de a stinge focul este ndicat sa se faca o verificare cu scobitoarea daca blatul este sau nu copt. Daca scobitoarea este curata blatul este copt, iar daca este aluat pe ea se mai lasa 5 minute.    Pentru crema se amesteca ouale, faina si laptele cu zaharul care se fierb pana cand crema se ingroasa.  Compozitia de crema se raceste dupa care se amesteca cu pachetul de RAMA.  Asamblare: 1 foaie de amoniac+ 1/2 crema+blat de cam+1/2 crema +foaie de amoniac.  Se lasa sa se inmoaie foile pana a doua zi apoi se pudreaza cu zahar vaniliat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mariuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone