Spalam carnea si o taiem bucati potrivite.
Curatam si spalam cartofii pe care ii taiem cubulete.
Punem 3 linguri de ulei intr-o tava termorezistenta, apoi adaugam cartofii si amestecul mexican, condimentam legumele, dupa care punem carnea deasupra pe care am condimentat-o cu o ora inainte....
Tiramisu reţetă cu blat
Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul...
Spalam spatele de pui, il taiem in bucati potrivite si-l punem la inabusit in putin ulei si putin apa.
Tocam ceapa un pic mai mare, cartfii cubulete, dupa care le punem peste carne, completam cu apa cat sa le aco[ere si punem un capac pe oala/tigaie.
Lasam pana fierb bine, apoi adaugam 2...
Punem bomboanele intr-o oala peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la baine marine, amestecand continuu.
Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framntam cu mana,
Trebuie sa...
Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele....
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua , alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa...
Punem legumele la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si cateva linguri de apa, pe care o vom acoperii cu un capac.
Cand legumele s-au inmuiat vom pune si salamult taiat cubulete mici.
Apoi vom turna ouale batute cu sare, piper si boia peste amestec.
Intoarcem omleta cu ajutorul...
Spalam cartofii, ii taiem felii mai groase.
Intr-o tava punem putin ulei, legumele mexicane si cartofii, le amestecam usor, condimetam cu sare, piper si boia iar peste ele vom pune aripioarle condimentate.
Punem apa cat sa acopere legumele si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 60 de...
Batem ouale cu un paf de sare, piper si boia.
Taiem ciupercile si salamul marunt, apoi le vom calii in putin ulei.
Cand s-au inmuiat ciupercile vom pune ouale batute peste.
Vom intoarce omleta cu ajutorul capacului pentru a o patrsa cat mai bine in forma ei.
La sfarsit vom pune...
Spalam si punem la fiert pieptul de pui.
Dupa ce a fiert vom pune oorezul spalat in cateva ape.
Intr-o tigaie cu putin ulei vom pune ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si icupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie, dupa care le vom pune peste orez si pieptul de pui....
Spalam legumele si le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii cubulete, morcovii rondelel, iar ciupercile pe jumatate.
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate sau le puteti lasa intregi.
Ungem o tava cu ulei vom pune cartofii, ciupercile si morcovii, iar peste legume vom aseza carnea...
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei, apoi adaugam carnatii taiati rondele.
Tocam varza si o punem peste ceapa si carnati si lasam sa se caleasca usor.
Punem apa cat sa acopere varza si dam la cuptor 1 ora.
La srafsit condimentam dupa gust si asezonam cu marar.
Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute....
Amestecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care le mixam bine cu zaharul, pana acesta nu se mai simte si se formeaza o compozitie destul de groasa ca si consistenta, dupa care adaugam faina, amestecand bine, iar la sfarsit vom pune nuca de cocos.
Omogenizam...
Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu...
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare , adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia...
Curatam si spalam cartofii, dupa care ii taiem felii potrivite.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei si o bagam la cuptor sa se incinga.
Intre timp amestecam cartofii cu sare, piper, boia si marar tocat fin.
Scoatem tava cu grija ( ca frige :))) si punem cartofii.
Dam la cuptor pana...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Intre timp, separat, punem si ouale la fert.
Dupa ce au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja, dupa care ii taiem cubulete.
Curatam si ouale si le taiem in 4.
Ceapa si gogosarii ii taiem juien.
Punem toate...
Spalam si dezosam pieptul de pui, il taiem bucatele potrivite, dupa care il punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.( eu am pus la fiert si osul si apoi l-am scos, ca mai ramane si acolo carnita si e pacat de ea :D)
Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem orezul spalat in 2-3...
Punem legumele la fiert in apa rece, cat sa le acopere, cu un praf de sare, cand au inceput sa se inmoaie, adaugam orezul spalat in cateva ape.
Lasam pana fierbe si orezul si scade apa, intre timp adaugam si uleiul.
La sfarsit potrivim gustul de sare si piper.
O...
Curatam cartoful, il spalam si il taiem cubulete mici, dupa care il punem la prajit ( innabusit), in 2 linguri de ulei, cu capacul pus.
Cand cartofii s-au inmuiat, adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam pana se rumenesc si ei putin ( astfel cartofii vor lua gustul carnatilor), apoi...
Spalam si curatam merele, le dam pe razatoare, dupa care le amestecam cu faina. zahar, lapte si scortisoara pana se omogenizeaza compozitia ( trebuie sa iasa un aluat asemanator cu salata de vinete)
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si il lasam la incins.
Cu lingura luam din...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unu cate unul, apoi pe rand uleiul, laptele si omegenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu miscari de jos in...
Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune...
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp ( eu asa am procedat de aceasta data) Dupa ce a fiert, calim ceapa tocata...
Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita.
Daca ii avem la congelator, ii scoatem cu cateva ore inainte sa se dezghete sau folositi programul pentru dezghetare...
Spalam si curatam bine ficateii de pielite si ii lasam cateva ore in apa rece ( pentru a iesii tot sangele din ei, sau ii spalati si ii lasati la scurs). Spalam si curatam cartofii. Tocam ceapa (nu foarte marunt). Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi vom pune cartofii taiati feliute de...
Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta.
Trebuie sa iasa un aluat...
Spalam bine carnea si opunem la fiert in apa rece cu putina sare.
Spumam de cate ori este nevoie.
Lasam sa fiarba cam 2 ore ( depinde cat de batran e cocosul)
Dupa ce a fiert carnea, o scoatem, dupa care adaugam legumele taiatae dupa preferinta.
Pieptul il taiem cubulete si incercam...
Spalam legumele.
Tocam ceapa, morcovul si ardeiul marunt, dupa care le punem la innabusit in 2-3 linguri de ulei+2-3 linguri de apa.
Cand s-au inmuiat, adaugam pieptul de pui taiat cubulete.
Completam cu apa cat sa acopere pieptul de pui.
Intre timp taiem cartofii cubulete si ii punem...
Friptura de porc cu legume la cuptor
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. Curatam si spalam cartofii pe care ii taiem cubulete. Punem 3 linguri de ulei intr-o tava termorezistenta, apoi adaugam cartofii si amestecul mexican, condimentam legumele, dupa care punem carnea deasupra pe care am condimentat-o cu o ora inainte....
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul...
Tocanita
Spalam spatele de pui, il taiem in bucati potrivite si-l punem la inabusit in putin ulei si putin apa. Tocam ceapa un pic mai mare, cartfii cubulete, dupa care le punem peste carne, completam cu apa cat sa le aco[ere si punem un capac pe oala/tigaie. Lasam pana fierb bine, apoi adaugam 2...
Fondant din bomboane marshmallow
Punem bomboanele intr-o oala peste care vom pune cele 2 linguri de apa si le topim la baine marine, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit incepem sa daugam zaharul pudra amestecand cu lingura, din momentul in care nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framntam cu mana, Trebuie sa...
Prajitura cu ciocolata
Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele....
Rulada cu mere
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua , alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa...
Omleta cu legume mexicane
Punem legumele la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si cateva linguri de apa, pe care o vom acoperii cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat vom pune si salamult taiat cubulete mici. Apoi vom turna ouale batute cu sare, piper si boia peste amestec. Intoarcem omleta cu ajutorul...
Legume cu aripi la cuptor
Spalam cartofii, ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem putin ulei, legumele mexicane si cartofii, le amestecam usor, condimetam cu sare, piper si boia iar peste ele vom pune aripioarle condimentate. Punem apa cat sa acopere legumele si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 60 de...
Omleta cu ciuperci
Batem ouale cu un paf de sare, piper si boia. Taiem ciupercile si salamul marunt, apoi le vom calii in putin ulei. Cand s-au inmuiat ciupercile vom pune ouale batute peste. Vom intoarce omleta cu ajutorul capacului pentru a o patrsa cat mai bine in forma ei. La sfarsit vom pune...
Pilaf cu pui si ciuperci
Spalam si punem la fiert pieptul de pui. Dupa ce a fiert vom pune oorezul spalat in cateva ape. Intr-o tigaie cu putin ulei vom pune ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si icupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie, dupa care le vom pune peste orez si pieptul de pui....
Cartofi cu ciuperci si pui la cuptor
Spalam legumele si le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii cubulete, morcovii rondelel, iar ciupercile pe jumatate. Spalam pulpele si le taiem pe jumatate sau le puteti lasa intregi. Ungem o tava cu ulei vom pune cartofii, ciupercile si morcovii, iar peste legume vom aseza carnea...
Varza calita cu carnati
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei, apoi adaugam carnatii taiati rondele. Tocam varza si o punem peste ceapa si carnati si lasam sa se caleasca usor. Punem apa cat sa acopere varza si dam la cuptor 1 ora. La srafsit condimentam dupa gust si asezonam cu marar.
TORTULET 8 MARTIE
Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute....
Fursecuri din nuca de cocos
Amestecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care le mixam bine cu zaharul, pana acesta nu se mai simte si se formeaza o compozitie destul de groasa ca si consistenta, dupa care adaugam faina, amestecand bine, iar la sfarsit vom pune nuca de cocos. Omogenizam...
Chec cu ciocolata
Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc impreuna cu 50 ml lapte, o lasam pana se topeste si se formeaza glazura, oprim focul si o lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu...
Diplomat cu mere
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare , adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia...
Cartofi cu marar
Curatam si spalam cartofii, dupa care ii taiem felii potrivite. Ungem o tava termorezistenta cu ulei si o bagam la cuptor sa se incinga. Intre timp amestecam cartofii cu sare, piper, boia si marar tocat fin. Scoatem tava cu grija ( ca frige :))) si punem cartofii. Dam la cuptor pana...
Salata orientala
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Intre timp, separat, punem si ouale la fert. Dupa ce au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja, dupa care ii taiem cubulete. Curatam si ouale si le taiem in 4. Ceapa si gogosarii ii taiem juien. Punem toate...
Pilaf cu piept de pui
Spalam si dezosam pieptul de pui, il taiem bucatele potrivite, dupa care il punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.( eu am pus la fiert si osul si apoi l-am scos, ca mai ramane si acolo carnita si e pacat de ea :D) Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem orezul spalat in 2-3...
Orez cu legume mexicane - post
Punem legumele la fiert in apa rece, cat sa le acopere, cu un praf de sare, cand au inceput sa se inmoaie, adaugam orezul spalat in cateva ape. Lasam pana fierbe si orezul si scade apa, intre timp adaugam si uleiul. La sfarsit potrivim gustul de sare si piper. O...
Omleta cu cartofi si carnati
Curatam cartoful, il spalam si il taiem cubulete mici, dupa care il punem la prajit ( innabusit), in 2 linguri de ulei, cu capacul pus. Cand cartofii s-au inmuiat, adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam pana se rumenesc si ei putin ( astfel cartofii vor lua gustul carnatilor), apoi...
Clatite rapide cu mere
Spalam si curatam merele, le dam pe razatoare, dupa care le amestecam cu faina. zahar, lapte si scortisoara pana se omogenizeaza compozitia ( trebuie sa iasa un aluat asemanator cu salata de vinete) Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si il lasam la incins. Cu lingura luam din...
Tort aniversar
Separam albusurile de galbenusuri, le batem cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unu cate unul, apoi pe rand uleiul, laptele si omegenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam cu miscari de jos in...
Gomboti cu magiun - de post
Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune...
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post
Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp ( eu asa am procedat de aceasta data) Dupa ce a fiert, calim ceapa tocata...
Tocanita de ardei copti- de post
Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita. Daca ii avem la congelator, ii scoatem cu cateva ore inainte sa se dezghete sau folositi programul pentru dezghetare...
Ficatei cu cartofi la cuptor - pentru copilasi
Spalam si curatam bine ficateii de pielite si ii lasam cateva ore in apa rece ( pentru a iesii tot sangele din ei, sau ii spalati si ii lasati la scurs). Spalam si curatam cartofii. Tocam ceapa (nu foarte marunt). Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi vom pune cartofii taiati feliute de...
Pizza la tigaie ( in 8 minute!!!!)
Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat...
Supa de cocos ( de tara )
Spalam bine carnea si opunem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba cam 2 ore ( depinde cat de batran e cocosul) Dupa ce a fiert carnea, o scoatem, dupa care adaugam legumele taiatae dupa preferinta. Pieptul il taiem cubulete si incercam...
Tocanita de cartofi cu pui
Spalam legumele. Tocam ceapa, morcovul si ardeiul marunt, dupa care le punem la innabusit in 2-3 linguri de ulei+2-3 linguri de apa. Cand s-au inmuiat, adaugam pieptul de pui taiat cubulete. Completam cu apa cat sa acopere pieptul de pui. Intre timp taiem cartofii cubulete si ii punem...