Cum se prepara Prajitura turnata cu mere foarte pufoasa si gustoasa
Batem oualE cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa...
Pentru inceput dam drumul la cuptor si bagam si tava sa se incinga.
Spalam si curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai.
Intr-un castron facem o marinata din condimete + ulei.
Bagam cartofii taiati in acest amestec si cu mana ii tavalim prin el :D
Scoatem tava din cuptor si...
Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja.
II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand.
Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana.
Dam...
Spalam si curatam ficateii de pielte.
Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici.
Taiem ceapa marunt.
Intr-o...
Clatite pufoase reteta
Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
De obicei nu bat ouale cu mixerul, insa am...
Spalam si curatam carnea de pielite, apoi o taiem felii nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem pe o singura parte cu ciocanul pentru snitele.
Le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru si nucsoara si le lasam o ora cu condimentele pe ele ( asta ca sa se marineze un pic, sa intre...
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare , dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de...
Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam.
Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul.
Omogenizam bine compozitia.
Cu mainile umede formam bilute pe...
Amestecam branza cu laptele, apoi adaugam faina, sarea si uleiul.
omegenizam bine compozitia, trebuie sa iasa un pic mai groasa decat compozitia de clatite.
Incingem o tigaie de teflon si cu un polonic mic, sau cu o lingura punem in tigaie 2-3, in functie de cat de mare e tigaia.
Le...
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si...
Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate.
Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel:
Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidele.
Umplem clatitele cu crema de branza.
Pregatim...
Eu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei.
Intre timp am curatat cartofii si i-am pus la fiert pentru piure.
Dupa ce au fiert cartofii ii pasam,...
Spargem osul in bucati mai mici cu o toporisca, il spalam bine si punem bucatile la fiert in apa rece cu sare.
Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna.
Dupa ce au fiert si legumele...
Spalam bine pieptul de pui si-l punem intreg la fiert.
Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert pieptul de pui, il scoatem, punem ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiat pe jumatate, telina o lasam felie.
Lasam sa fierba si legumele.
cand au fiert si acestea bagam...
Batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta, dupa care incepem sa punem faina, amestecam mai intai cu fruculita, dupa care incepem sa framantam cu mana, pana nu se mai lipeste coca de maini.
Dupa ce am facut coca, o punem intr-o folie si o lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce...
Spalam peiptul de pui si-l punem la fiert, asa intreg.
Intre timp, pana fierbe, dam morcovul, telina si pastarnacul pe razatoare.
Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert pieptul de pui punem legumele date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape.
Lasam pana fierb legumele si...
Taiem carnea bucati potrivite si le inabusim in 2-3 linguri de ulei.
Intre timp taiem ceapa si morcovul marunt, iar cartofii cubulete.
Dupa ce s-a innabusit acrnea, adaugam ceapa si morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam si cartofii si mazarea si punem apa cat sa acopere.
Lasam...
Punem faina intr-un caston.
Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.
Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.
Din cand in cand ne ungem...
Tocam varza marunt.
Spalam carnea, o taiem cubulete potrivite, la fel procedam si cu ciolanul, dupa care intr-o oala punem cateva linguri de ulei in care vom inabusii carnea.
Dupa ce am innabusit carnea, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca usor alaturi de carne, apoi punem varza pe care am...
Spalam legumele.
Apoi le taiem cubulete mici.
Intr-o oala punem apa cu sare, dupa ce apa a dat in clocot adaugam legumele si orezul.
Cand legumele s-a inmuiat pregatim perisoarele:
Amestecam carnea cu oul si condimentele, dupa care cu mana umeda formam perisoarele pe care le vom pune...
Taiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure.
Batem ouale impreuna cu condimentele.
Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul impreuna cu salamul si maslinele.
Apoi turnam peste ouale batute.
Cu ajutorul unui capac rasturnam...
Curatam si spalam cartofii.
Ii taiem felii potrivite, nici groase nici subtiri.
Din mustar, ulei, sare, piper, cimbru, nucsoara, boia si susan facm un sos .
Amestecam cartosii in acest sos si ii punem intre-o tava.
Bagam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute.
Sunt...
Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare.
Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor pentru 30 de minute.
Se poate baga la rotisor si fara se se fiarba, insa trebuie tinut cel putin...
Cu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi.
Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare .
Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert.
Cand carnea este...
Spalam si curatam aripa de curcan, dupa care o punem la fiert.
Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert carnea ( aproximativ o ora, pt ca fierbe mai greu) o scoatem si punem legumele taiate cubulete.
Cand sunt aproape gata legumele pregatim compozitia pentru galuste.
Batem oul...
Punem apa la fiert cu putina sare.
Dupa ceda apa in fiert punem lecisorii si ii lasam pana fierb ( pe feicare punga scrie timpul de firbere).
Dupa ce au fiert ii scurgem si ii spalam imediat cu apa rece.
Punem 0 lingura de ulei intr-o tigaie, apoi punem melcisorii, ii lasam 2-3...
Spalam orezul in cateva ape si il punem la fiert.
Intre timp spalam legumele, dupa care le tocam marunt.
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si 2-3 de apa in care vom inabusii toate legumele.
Dupa ce am inabusit legumele le punem peste orez, lasam sa fiarba impreuna.
La sfarsit...
Spalam pieptul de pui, il taiem felii potrivite, nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem usor pe o parte.
Le condimentam cu sare, piper, boia pe ambele parti si le lasam cateva minute asa.
Punem o cana cu apa pe fundul rotisorului, apoi gratarul, iar pe gratar pieptul de pui, nu...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devin o spuma densa.
Separat mixam galbenusurile cu branza.
Amestecam compozitiile, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, nucade cocos, si esenta de vanilie.
La sfarsit adaugam si stafidele...
Spalam carnea si legumele.
Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute.
Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de...
Prajitura turnata cu mere foarte pufoasa si gustoasa
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere foarte pufoasa si gustoasa Batem oualE cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa...
Cartofi cu masline la cuptor
Pentru inceput dam drumul la cuptor si bagam si tava sa se incinga. Spalam si curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Intr-un castron facem o marinata din condimete + ulei. Bagam cartofii taiati in acest amestec si cu mana ii tavalim prin el :D Scoatem tava din cuptor si...
Cartofi copti
Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja. II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand. Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana. Dam...
Ficatei in sos de smantana
Spalam si curatam ficateii de pielte. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici. Taiem ceapa marunt. Intr-o...
Clatite pufoase reteta umplute cu magiun
Clatite pufoase reteta Pentru inceput batem ouale cu mixerul pana se dubleaza compozitia, dupa care adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, apoi punem laptele, uleiul faina, esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza compozitia. De obicei nu bat ouale cu mixerul, insa am...
Snitel de porc cu susan
Spalam si curatam carnea de pielite, apoi o taiem felii nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem pe o singura parte cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru si nucsoara si le lasam o ora cu condimentele pe ele ( asta ca sa se marineze un pic, sa intre...
Pandispan cu rahat, banane si stafide
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare , dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de...
Chiftelute de pui la cuptor
Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam. Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul. Omogenizam bine compozitia. Cu mainile umede formam bilute pe...
Turtite cu branza
Amestecam branza cu laptele, apoi adaugam faina, sarea si uleiul. omegenizam bine compozitia, trebuie sa iasa un pic mai groasa decat compozitia de clatite. Incingem o tigaie de teflon si cu un polonic mic, sau cu o lingura punem in tigaie 2-3, in functie de cat de mare e tigaia. Le...
Chec rapid cu alune de padure si stafide
Separam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de vanilie si...
Desert clatite banatene
Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate. Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel: Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidele. Umplem clatitele cu crema de branza. Pregatim...
Budinca de cartofi cu pui
Eu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei. Intre timp am curatat cartofii si i-am pus la fiert pentru piure. Dupa ce au fiert cartofii ii pasam,...
Ciorba de porc cu zeama de varza si taitei de casa
Spargem osul in bucati mai mici cu o toporisca, il spalam bine si punem bucatile la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Dupa ce au fiert si legumele...
Supa de pui cu tascute ( taitei)
Spalam bine pieptul de pui si-l punem intreg la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert pieptul de pui, il scoatem, punem ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiat pe jumatate, telina o lasam felie. Lasam sa fierba si legumele. cand au fiert si acestea bagam...
Taitei de casa
Batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta, dupa care incepem sa punem faina, amestecam mai intai cu fruculita, dupa care incepem sa framantam cu mana, pana nu se mai lipeste coca de maini. Dupa ce am facut coca, o punem intr-o folie si o lasam sa se odihneasca 30 de minute. Dupa ce...
Supa de orez cu piept de pui
Spalam peiptul de pui si-l punem la fiert, asa intreg. Intre timp, pana fierbe, dam morcovul, telina si pastarnacul pe razatoare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert pieptul de pui punem legumele date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape. Lasam pana fierb legumele si...
Mazare cu muschi de porc
Taiem carnea bucati potrivite si le inabusim in 2-3 linguri de ulei. Intre timp taiem ceapa si morcovul marunt, iar cartofii cubulete. Dupa ce s-a innabusit acrnea, adaugam ceapa si morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam si cartofii si mazarea si punem apa cat sa acopere. Lasam...
pizza taraneasca
Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute. Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic. Din cand in cand ne ungem...
Varza calita
Tocam varza marunt. Spalam carnea, o taiem cubulete potrivite, la fel procedam si cu ciolanul, dupa care intr-o oala punem cateva linguri de ulei in care vom inabusii carnea. Dupa ce am innabusit carnea, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca usor alaturi de carne, apoi punem varza pe care am...
Perisoare de curcan
Spalam legumele. Apoi le taiem cubulete mici. Intr-o oala punem apa cu sare, dupa ce apa a dat in clocot adaugam legumele si orezul. Cand legumele s-a inmuiat pregatim perisoarele: Amestecam carnea cu oul si condimentele, dupa care cu mana umeda formam perisoarele pe care le vom pune...
Omleta cu praz
Taiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure. Batem ouale impreuna cu condimentele. Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul impreuna cu salamul si maslinele. Apoi turnam peste ouale batute. Cu ajutorul unui capac rasturnam...
Cartofi in crusta de mustar si susan
Curatam si spalam cartofii. Ii taiem felii potrivite, nici groase nici subtiri. Din mustar, ulei, sare, piper, cimbru, nucsoara, boia si susan facm un sos . Amestecam cartosii in acest sos si ii punem intre-o tava. Bagam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute. Sunt...
Curcan la rotisor
Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor pentru 30 de minute. Se poate baga la rotisor si fara se se fiarba, insa trebuie tinut cel putin...
Ciorba de vita
Cu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare . Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert. Cand carnea este...
Supa de curcan fugit cu galusti
Spalam si curatam aripa de curcan, dupa care o punem la fiert. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea ( aproximativ o ora, pt ca fierbe mai greu) o scoatem si punem legumele taiate cubulete. Cand sunt aproape gata legumele pregatim compozitia pentru galuste. Batem oul...
Melcisori cu branza
Punem apa la fiert cu putina sare. Dupa ceda apa in fiert punem lecisorii si ii lasam pana fierb ( pe feicare punga scrie timpul de firbere). Dupa ce au fiert ii scurgem si ii spalam imediat cu apa rece. Punem 0 lingura de ulei intr-o tigaie, apoi punem melcisorii, ii lasam 2-3...
Orez cu legume-post
Spalam orezul in cateva ape si il punem la fiert. Intre timp spalam legumele, dupa care le tocam marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si 2-3 de apa in care vom inabusii toate legumele. Dupa ce am inabusit legumele le punem peste orez, lasam sa fiarba impreuna. La sfarsit...
Piept de pui la rotisorul dietetic
Spalam pieptul de pui, il taiem felii potrivite, nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem usor pe o parte. Le condimentam cu sare, piper, boia pe ambele parti si le lasam cateva minute asa. Punem o cana cu apa pe fundul rotisorului, apoi gratarul, iar pe gratar pieptul de pui, nu...
Prajitura cu branza si nuca de cocos
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devin o spuma densa. Separat mixam galbenusurile cu branza. Amestecam compozitiile, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, nucade cocos, si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si stafidele...
Friptura de porc la tava
Spalam carnea si legumele. Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute. Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de...