Diplomat cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 26 Feb 2011 | 5088 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru 3 ocazii speciale si anume Dragobetele, 1 an de Bucataras si 1 Martie......
Cum nu ma simt prea bine, am luat o pauza de la votat si am zis sa postez si eu tortuletul, care s-a vrut a fi mai mare, insa pt ca n-am avut timp m-am limitat la unul mai mic, insa e pentru toata lumea.
Cu aceasta ocazie tin sa multumesc sotului si baietelului meu pentru ca m-au sustinut si au fost alaturi de mine si tuturor celor care m-ati votat si m-ati sustinut pe tot parcursul concursului.

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • o lingurita ulei
  • 1 praf de copt

pt mere:

  • 100 g suc de mere
  • 20 ml suc de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 mere

pt decor:

  • frisca
  • bombonele de ciocolata
  • jeleuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu mere:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Intre timp pregatim merele:

Le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.

Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Pregatim crema:

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu.

Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.

Blatul il taiem in 2.

Eu am  facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.

Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.

Ornam cu frisca si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Pralina-Ciocolata