Pentru ca azi este ziua noastra dedic acest tortulet tuturor femeilor, in special tuturor mamicilor si un sincer LA MULTI ANI!!!!
Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.
Pregatim siropul: punem toate ingredientele intr-un inbric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.
Pregatim crema: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adugam smantana si omogenizam bine compozitia.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema. Deasupra ornam cu ciocolata topita.