Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.
Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura (...
Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente.
Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne.
Amestecam toate ingredientele, dupa care le...
Spalam si curatam cartofii dupa care ii taiem cubulete.
Pregatim sosul prin care ii vom da:
Amestecam 1 lingurita de mustar cu hrean ( care este foarte picant :D ) cu boiaua, sare, piper susan busuioc, ulei si dam cartofii prin acest sos.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, o baga la...
pregatim crema pentru inceput:
Punem zaharul intr-o cratita la caramelizat, nu trebuie sa se inchida prea tare la culoare pentru ca iese amar, dupa care adaugam 900 ml lapte.
Restul de lapte il amestecam cu faina.
Dupa ce s-a topit caramelul adaugam amestecul de faina cu lapte in fir...
Spalam bine spatele de pui, dupa care il transam in bucati mai mici si-l punem la fiert in apa rece.
Spumam de cate ori este nevoie.
Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna.
Cand legumele s-au inmuiat punem...
Spalam pulpele si cartofii.
Pulpele le lasam intregi, le crestam din loc in loc, apoi le condimentam dupa gust.
Cartofii ii taiem rondele nici prea groase, nici prea subtiri.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem pulpele si cartofii pe care i-am infipt in betele pentru frigarui,...
Pentru inceput spalam si curatam pipotele si inimile de pielite si le punem la fiert in apa rece cu putina sare.
Spumam de ate ori este nevoie.
In alta olicica inabusim ceapa, cu morcovul si ardeiul in 2 linguri de ulei, o lingura de boia si un pahar de apa.
Dupa ce s-au inmuiat legumele...
Spalam bine pieptul de pui, dupa care il taiem felii ca pentru snitele, le batem pe o singura parte.
Le ungem si pe o parte si pe cealalta cu ulei, le condimentam cu sare si piper, apoi punem cate 2 felii de cascaval pe bucata de carne si incepem sa rulam, iar cu ajutorul scobitorilor le...
Zdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita.
Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Tapetam o forma cu peretii detasabili cu hartie de copt, pe care o ungem cu margarina/unt/ulei si...
Spalam cartofii si ceapa, pe care ii taiem cubulele, iar ceapa marunt si ii punem intr-o oala cu 2 linguri de ulei si un pahar de apa sa se inabuseasca bine, dupa care punem si amestecul mexican peste si inca un pahar de apa si lasam sa fiarba impreuna.
Cand legumele s-au inmuiat bine, punem...
Spalam orezul in cateva ape si il punem la fiert.
Intre timp spalam legumele, dupa care ceapa o taiem nu foarte marunt, iar morcovul il dam pe razatoare.
Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si un pahar de apa in care vom inabusii legumele, cu capacul pus.
Dupa ce am inabusit legumele...
Spalam sub jet de apa rece frunzele de leurda, le rupem cozile, apoi le taiem nu foarte marunt, in fasii de 3-4 cm, dupa care stropim funzele taiate cu zeama de lamaie si punem sare dupa gust.
Se poate servii simpla sau alaturi de felul 2.
Punem laptele (250ML) la fiert impreuna cu zaharul.
In 50 ml lapte dizolvam amidonul si-l turnam peste lapte dupa ce da in fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.
La sfarsit punem esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca.
Punem in pahare si lasam sa se...
Spalam legumele in cateva ape.
Taiem spanacul, loboda si salata julien, ceapa marunt, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare.
Punem apa peste ele si le punem la fiert impreuna cu orezul spalat in cateva ape si cele 2 linguri de ulei.
Dupa ce au fiert legumele pregatim...
Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoare si le punem intr-o tigaie impreuna cu 2 liguri de ulei si cu 1 pahar de apa, foile de dafin si le lasam pana se inmoaie bine.
Intr-o alta cratita punem cartofii taiati cubulete, impreuna cu orezul spalat in cateva ape, peste care vom pune...
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.
Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini....
Pregatim blatul:
Separa albusurile de galbenus, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, apoi uleiul, laptele, nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie si mixam pana omogenizam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, iaurtul, nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine compozitia.
Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina, dupa care, cu o lingura punem...
Spalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs.
Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua.
Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il dam prin pesmet.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam bucatile de creier, le intoarcem pe...
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa...
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia.
Tocam carnea, sunculita, branza si cascavalul cubulete.
Punem carnea, sunculita, branza, cascavalul, maslinele, si patrunjelul tocat...
Spalam bine legumele.
Tocam ceapa, morcovii, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel marunt, cartofii cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare.
Intre timp taiem si spanacul, loboda si salata verde
Cand celelalte legume s-au inmuiat, punem verziturile si orezul spalat in...
Spalam bine pulpele, dupa care le dezosam cu grija sa ramana cat mai intregi.
Le ungem cu ulei pe ambele parti ( procedam asa pentru ca atunci cand carnea este facuta pe gril sau gratar iese mai uscata, iar daca dam cu ulei o sa iasa mai suculenta), apoi le dam cu sare si le punem pe gril-ul...
Mixam ouale cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie, margarina, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie, omogenizam compozitia si o punem intr-o tava unsa cu margarina si pudrata cu faina.
Dam la cuptor aproximativ 15 minute la foc mic.
Intre timp...
Spalam si curatam bine pipotele si inimile de pielite.
Curatam ceapa si o tocam, dar nu prea marunt.
Punem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana incepe sa sfaraie si stingem repede cu un pahar de apa si lasam pana se inmoaie ceapa.
Apoi adaugam pipotele si inimile peste...
Spalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat.
Odata cu spanacul vom pune si orezul pe care l-am spalat in cateva ape si lasam sa fiarba impreuna.
La sfarsit...
Spalam spanacul in cateva ape.
Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc si olasam pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca.
Scoatem spanacul cu o paleta, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il tocam marunt marunt.
Tocam ceapa marunt marunt, si...
Punem legumele la fiert in apa cu sare.
Intre timp intr-o tigaie prajim cus-cusul.
Punem cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam cus - cus-ul, il lasam sa se prajeasca usor, nu trebuie prajit prea mult, dupa care adaugam apa fierbinte in care au fiert legumele atat cat sa-l acopere si-l...
Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.
Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul...
Paine de casa ( prima mea painica)
Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios. Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura (...
Sarmalute in foi de stevie
Spalam bine stevia, o oparim cateva secunde, dupa care o lasam sa se raceasca pana pregatim celelalte ingrediente. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul marunt, dam morcovii pe razatoare. Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne. Amestecam toate ingredientele, dupa care le...
Cartofi picanti si aromati la cuptor
Spalam si curatam cartofii dupa care ii taiem cubulete. Pregatim sosul prin care ii vom da: Amestecam 1 lingurita de mustar cu hrean ( care este foarte picant :D ) cu boiaua, sare, piper susan busuioc, ulei si dam cartofii prin acest sos. Ungem o tava termorezistenta cu ulei, o baga la...
Prajitura cu crema caramel
pregatim crema pentru inceput: Punem zaharul intr-o cratita la caramelizat, nu trebuie sa se inchida prea tare la culoare pentru ca iese amar, dupa care adaugam 900 ml lapte. Restul de lapte il amestecam cu faina. Dupa ce s-a topit caramelul adaugam amestecul de faina cu lapte in fir...
Bors de pui cu taitei de casa
Spalam bine spatele de pui, dupa care il transam in bucati mai mici si-l punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna. Cand legumele s-au inmuiat punem...
Pulpe de pui cu frigarui de cartofi la cuptor
Spalam pulpele si cartofii. Pulpele le lasam intregi, le crestam din loc in loc, apoi le condimentam dupa gust. Cartofii ii taiem rondele nici prea groase, nici prea subtiri. Ungem o tava termorezistenta cu ulei, punem pulpele si cartofii pe care i-am infipt in betele pentru frigarui,...
Mazare cu pipote si inimi
Pentru inceput spalam si curatam pipotele si inimile de pielite si le punem la fiert in apa rece cu putina sare. Spumam de ate ori este nevoie. In alta olicica inabusim ceapa, cu morcovul si ardeiul in 2 linguri de ulei, o lingura de boia si un pahar de apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele...
Cordon bleu la cuptor - pentru copilasi
Spalam bine pieptul de pui, dupa care il taiem felii ca pentru snitele, le batem pe o singura parte. Le ungem si pe o parte si pe cealalta cu ulei, le condimentam cu sare si piper, apoi punem cate 2 felii de cascaval pe bucata de carne si incepem sa rulam, iar cu ajutorul scobitorilor le...
Cheesecake
Zdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita. Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie. Tapetam o forma cu peretii detasabili cu hartie de copt, pe care o ungem cu margarina/unt/ulei si...
Ghiveci de legume cu masline si branza topita
Spalam cartofii si ceapa, pe care ii taiem cubulele, iar ceapa marunt si ii punem intr-o oala cu 2 linguri de ulei si un pahar de apa sa se inabuseasca bine, dupa care punem si amestecul mexican peste si inca un pahar de apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand legumele s-au inmuiat bine, punem...
Pilaf cu ceapa verde
Spalam orezul in cateva ape si il punem la fiert. Intre timp spalam legumele, dupa care ceapa o taiem nu foarte marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si un pahar de apa in care vom inabusii legumele, cu capacul pus. Dupa ce am inabusit legumele...
Salata de leurda
Spalam sub jet de apa rece frunzele de leurda, le rupem cozile, apoi le taiem nu foarte marunt, in fasii de 3-4 cm, dupa care stropim funzele taiate cu zeama de lamaie si punem sare dupa gust. Se poate servii simpla sau alaturi de felul 2.
Danette de casa
Punem laptele (250ML) la fiert impreuna cu zaharul. In 50 ml lapte dizolvam amidonul si-l turnam peste lapte dupa ce da in fiert, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. La sfarsit punem esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca. Punem in pahare si lasam sa se...
Ciorba de spanac, loboda si salata verde cu omleta
Spalam legumele in cateva ape. Taiem spanacul, loboda si salata julien, ceapa marunt, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare. Punem apa peste ele si le punem la fiert impreuna cu orezul spalat in cateva ape si cele 2 linguri de ulei. Dupa ce au fiert legumele pregatim...
Tocanita de cartofi cu orez de post
Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoare si le punem intr-o tigaie impreuna cu 2 liguri de ulei si cu 1 pahar de apa, foile de dafin si le lasam pana se inmoaie bine. Intr-o alta cratita punem cartofii taiati cubulete, impreuna cu orezul spalat in cateva ape, peste care vom pune...
Foccacia cu cascaval si branza
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua. Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini....
Tort camasa de politist 2
Pregatim blatul: Separa albusurile de galbenus, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, apoi uleiul, laptele, nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie si mixam pana omogenizam...
Inimioare cu nuca de cocos si visine
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile pe rand, iaurtul, nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine compozitia. Ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina, dupa care, cu o lingura punem...
Creier de porc pane
Spalam si curatam creierul de pielite si oscioare, dupa care il lasam la scurs. Batem oul impreuna cu sarea, piperul si boiaua. Dam creierul mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care il dam prin pesmet. Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam bucatile de creier, le intoarcem pe...
Covrigi cu miere si susan
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa...
Cornuri cu gem
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam...
Chec aperitiv
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, laptele, faina si praful de copt, omogenizam compozitia. Tocam carnea, sunculita, branza si cascavalul cubulete. Punem carnea, sunculita, branza, cascavalul, maslinele, si patrunjelul tocat...
Ciorbita de primavara
Spalam bine legumele. Tocam ceapa, morcovii, pastarnacul, telina, radacina de patrunjel marunt, cartofii cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare. Intre timp taiem si spanacul, loboda si salata verde Cand celelalte legume s-au inmuiat, punem verziturile si orezul spalat in...
Friptura de pui cu cascaval
Spalam bine pulpele, dupa care le dezosam cu grija sa ramana cat mai intregi. Le ungem cu ulei pe ambele parti ( procedam asa pentru ca atunci cand carnea este facuta pe gril sau gratar iese mai uscata, iar daca dam cu ulei o sa iasa mai suculenta), apoi le dam cu sare si le punem pe gril-ul...
Prajitura cu visine (prima reteta facuta cu Mixerul Kitchen Aid)
Mixam ouale cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie, margarina, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie, omogenizam compozitia si o punem intr-o tava unsa cu margarina si pudrata cu faina. Dam la cuptor aproximativ 15 minute la foc mic. Intre timp...
Pipote si inimi cu ceapa
Spalam si curatam bine pipotele si inimile de pielite. Curatam ceapa si o tocam, dar nu prea marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, o lasam pana incepe sa sfaraie si stingem repede cu un pahar de apa si lasam pana se inmoaie ceapa. Apoi adaugam pipotele si inimile peste...
Ciorba de legume
Spalam bine legumele, apoi le taiem dupa preferinte si le punem la fiert in apa rece, in afara de spanac, deoarece pe acesta il vom pune dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Odata cu spanacul vom pune si orezul pe care l-am spalat in cateva ape si lasam sa fiarba impreuna. La sfarsit...
Spanac scazut
Spalam spanacul in cateva ape. Intre timp vom pune o oala cu apa pe foc si olasam pana da in clocot, apoi vom pune spanacul si il lasam 10 minute sa se opareasca. Scoatem spanacul cu o paleta, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il tocam marunt marunt. Tocam ceapa marunt marunt, si...
Cus - cus si amestec mexican
Punem legumele la fiert in apa cu sare. Intre timp intr-o tigaie prajim cus-cusul. Punem cele 2 linguri de ulei, apoi adaugam cus - cus-ul, il lasam sa se prajeasca usor, nu trebuie prajit prea mult, dupa care adaugam apa fierbinte in care au fiert legumele atat cat sa-l acopere si-l...
Lapte de pasare
Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul. Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia. Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul...