laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE556
PRIETENI336
Retete

Tortellini cu spanac si cascaval la cuptor

In Tortellini la 30 Noi 2012

Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se fierb cam 6-8 minute. Se scurg de apa. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un vas termorezistent, se taie untul bucatele mici, se presara jumatate din cascavalul ras, se pun pastele. Restul de cascaval se amesteca cu un ou si se toarna peste...

Pizza pofticioasa

In Pizza la 29 Noi 2012

Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline, drojdia si cubul de branza de capra. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa creasca, intr-un loc caldut. Dupa ce a...

Paste tricolor cu branza si spanac

In Spaghete la 29 Noi 2012

Pastele se pun la fiert cu un praf de sare. Se lasa la fiert cam 8-10 in in functie de instructiunile de pe cutia de paste. Dupa ce au fiert, se strecoara si se amesteca cu un cub de unt. Se adauga branza si spanacul spalat si rupt in bucati. Se amesteca bine toate ingredientele si se serveste...

Placinta sarata

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Telemeaua se desface si se faramiteaza, se amesteca cu branza, smantana, piperul si ouale batute. Se amesteca bine, bine compozitia de branza. Se intind cate 3 foi placinta, se umplu cu crema de branza, se ruleaza si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Se pastreaza un pic din...

Frigarui pt micul dejun

In Mancare copii la 25 Noi 2012

Se taie cascavalul cubulete, ardeiul se spala si se taie bucatele, painea se taie cuburi. Se ia cate un bat de frigarui si se inteapa cate un cub din fiecare, incheind cu o maslinuta. Merg la micul dejun,mai ales pt teroristi mici cum este David al meu.

Pui cu legume si sos alb cu oregano

In Pui la 18 Noi 2012

SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline. Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai...

Orez cu lapte de cocos

In Mancare copii la 14 Noi 2012

Se pune laptele la fiert. Se adauga continutul cutiei de lapte cocos si se amesteca cu o lingura de lemn pana se desface  bine. Se adauga orezul spalat si se fierbe cam 20-25 min. Cand orezul este fiert, se adauga zaharul si se mai lasa la fiert cateva minute. Se toarna compozitia in...

Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie

In Prajituri la 14 Noi 2012

Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca. Turnam...

Biscuiti cu lapte

In Prajituri la 21 Oct 2012

Mai intai de toate, incalzim cuptorul. Intr-un castron, punem faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam cu o lingura. Adaugam untul (eu nu l-am lasat afara ci l-am folosit direct de la frigider). Ne echipam cu o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam untul cu...

Tarta cu pui si ciuperci

In Pui la 21 Oct 2012

Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min. Scoatem si...

Tort stelist

In Torturi la 12 Oct 2012

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de  sfecla  rosie  si semintele de  vanilie . Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o...

Ghiveci calugaresc

In Vita la 9 Oct 2012

Spalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si  punem pe...

Sirop de catina cu miere

In Sirop / Compot la 8 Oct 2012

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze . O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai...

Pizza

In Pizza la 7 Oct 2012

Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat ca la pizzerie si asta se datoreaza framantatului. Dupa ce am framantat bine, lasam cam 20 min sa...

Pasta de zahar

In Torturi la 7 Oct 2012

Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde.  Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul...

Amandine

In Prajituri la 7 Oct 2012

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine. Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit...

Tort Garfield

In Torturi la 3 Oct 2012

Acest tort contine doua blaturi, unul de vanilie si unul cu cacao. Incepem sa pregatim primul blat. Separam 6 albusuri de galbenusuri, le batem spuma cu 6 lg apa. Adaugam pe rand cele 6 lg zahar si batem pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile, mixam bine si adauga faina si vanilia si...

Pui cu smantana la tigaie

In Pui la 2 Oct 2012

Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs. Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien.  Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la...

Briose cu nutella

In Prajituri la 2 Oct 2012

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt si zaharul si amestecam. Adaugam cele doua oua,le incorporam bine, bine, apoi adaugam laptele si apoi uleiul. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam nuca de cocos. Pregatim forme de briose, turnam compozitia in ele...

Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 1 Oct 2012

Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam. Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se...

Prajitura cu prune si scortisoara

In Prajituri la 30 Sep 2012

Spalam prunele bine si le scoatem samburii. Le punem intr-un castron si punem o lingura de zahar pudra si un varf de nucsoara si scortisoara. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mai batem pana se intareste albusul si devine ca o bezea. Adaugam faina cate putin si amestecam...

Strudel cu spanac si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2012

Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt. Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul.   Apoi am adaugat...

Tort rosu si alb

In Torturi la 15 Sep 2012

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate...

Crumble cu dulceata de prune

In Prajituri la 13 Sep 2012

Intr-un castron, am pus faina, untul, zaharul si am framantat un aluat sfarimicios. Am adaugat si oul si am framantat iar, apoi am dat aluatul la congelator pentru un sfert de ora. Am scos aluatul, am oprit un sfert din el deoparte si din bucata mai mare am intins o foaie pe care am asezat-o...

Supa bulgareasca Tarator

In Supe la 12 Sep 2012

Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el. Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si...

Chec aperitiv cu pui si masline

In Pui la 11 Sep 2012

Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze. Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale batute, adaugam cascavalul taiat cubulete, maslinele si amestecam bine. Adaugam oregano, patrunjel tocat...

Briose cu scortisoara

In Prajituri la 11 Sep 2012

Intr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele. Omogenizam bine, bine, apoi punem si uleiul si amestecam iar sa se incorporeze si acesta din urma....

Prajiturele din gris cu nuca de cocos

In Prajituri la 29 Aug 2012

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia). Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de...

Prajitura cu ricotta si banane

In Prajituri la 28 Aug 2012

Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt.  Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam...

Tort cu nuca, stafide si whisky

In Torturi la 27 Aug 2012

Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul. Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe...

Afisate 451 - 480 din 556 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]