Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie sunt usor de facut si pe gustul tuturor. Nimeni nu le poate refuza.
Cu mare greutate am reusit sa fac niste gogosi si chiar sa pap una :)
Cum se prepara Gogosi pufoase si gustoase reteta cu drojdie
Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca.
Turnam aceasta maia peste faina si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cele 3 oua batute si incepem sa framantam cu mana un aluat. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit, in loc cald, cam o ora si jumatate. Eu am pus castronul peste un alt castron in care am pus apa fierbinte si am lasat sa creasca cam o ora si ceva.
Presaram putina faina pe blatul de lucru si impartim aluatul in trei parti ca sa putem lucra mai usor. Am intins fiecare bucata de aluat in strat subtire, am taiat diferite forme si am pregatit vasul pentru prajit.
Intr-o cratita de tuci, am pus cam jumatate de litru de ulei, am lasat sa se incinga si apoi am pus pe rand toate gogosile. Am avut grija sa fac "mici valuri" cu lingura in ulei ca sa se umfle mai repede gogosile si sa nu traga prea mult ulei.
Le-am scos pe hartie absorbanta ca sa mai scap de ulei si dupa ce s-au racit, le-am tavalit prin zahar pudra vanilat. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Chiar am servit si eu una ;)
Serviti alaturi de un ice frappe. Recomandam si minciunele sau uscatele.