Paine de casa

de laura_n in Piine, 1 Dec 2012 | 5862 vizualizari

 

Painita casei noastre!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar.

Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel:

Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste.

Drojdia se amesteca cu sarea si cu putin lapte cald si se lasa sa se umfle putin. Apoi se toarna in mijlocul fainii si se framanta un aluat peste care se toarna si restul de lapte, apoi untul topit. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa creasca, intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut, se da forma dorita aluatului si se coace in cuptor, la foc mediu, cam 1 ora si ceva. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

02.12.2012, 12:05

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

Cea mai buna este painea de casa!!

Ati 1

08.04.2013, 14:59

Pntru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are variantele 700 si 900gr.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi