Am incercat prima data aceasta prajitura acum 2 ani pentru Craciun si sincer nu prea mi-a iesit. Era super buna la gust dar la aspect lasa de dorit...De ceva timp ma tot gandesc sa o incerc iar si de aceasta data am ales sa o pun in practica pe cea de la Bucataresele Vesele si se pare ca a iesit o prajitura super, super delicioasa. Comentariile au fost urmatoatele: Mama: "Prajitura asta m-a uns pe suflet!", Prietenul: "Prajitura asta este curcubeu pe cerul gurii, iti vine sa o mananci pe toata o data!"....Deci, voi ce spuneti?
Pentru blat:
Pentru crema:
Glazura:
Blatul:
Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.
Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.
Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacaoa, mixam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem visinele deasupra.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc.
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si extractul de vanilie.
Punem treptat crema fiarta si rece peste unt si mixam bine sa fie spumoasa.
Acesta o punem peste blatul rece si o nivelam.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol mic de inox, adaugam frisca lichida si trasferam totul pe baie de aburi.
Cand ciocolata este topita in totalitate, luam glazura de pe foc si o turnam peste prajitura.
Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita trasam niste dungi sa obtinem efectul de valuri.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider.
Pofta buna!