Una din mancarurile preferate ale sotului meu, Teo
Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine.
Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic, dupa care mai punem putina apa. Condimentam cu sare si lasam sa scada sosul.
Punem la incins alt vas, aruncam un cub de unt, dupa ce s-a topit, presaram faina si sare si lasam sa se rumeneasca. Amestecam usor cu o lingura de lemn si adaugam cate putin lapte. Amestecam pana incepe sa se lege si adaugam oregano, piper alb si patrunjelul verde spalat si tocat. Mai lasam cam 3 min pe foc si apoi dam deoparte.
Pe un platou, scoatem o portie de pipote cu orez, sos alb si servim cu castreveti in otet sau cu ce doreste fiecare.