Aveam o pofta nebuna de clafoutis si initial asta avem de gand sa fac, numai ca pe parcurs am transformat clafoutis-ul intr-o prajiturica dietetica. Acu' daca zic ca-i dietetica nu inseamna ca puteti sa o mancati pe toata odata. ;)
Pentru uns si tapetat tava :
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare.
3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine.
4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie.
5. Ungem o tava termorezistenta (23 cm diamteru) cu putin ulei, o tapetam cu faina de ovaz si turnam compozitia.
6. Introducem in cuptor pentru 15 min, scoatem tava apoi, pune caisele feliate si bagam din nou in cuptor pentru 10-15 min.
Pofta buna!