Piept de porc pe pat de legume la cuptor

de laura_n in Porc, 2 Dec 2012 | 7831 vizualizari

 

Astazi am avut musafiri si am prestat o reteta buna pentru dupa incheierea postului :))))
Carnea e grea pentru mine, dar legumele sunt dementiale!

 

INGREDIENTE

  • o bucata piept porc cu os
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei rosii
  • 7-8 cartofi.
  • o ceapa rosie
  • 1 fir praz
  • 300 gr ciuperci
  • usturoi
  • rosii uscate in ulei
  • rozmarin
  • boia dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc pe pat de legume la cuptor:

Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi.

Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute.

Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se arunca toate legumele, se sareaza si se presara boia. Se amesteca sa se omogenizeze condimentele si se pune pieptul de porc peste ele.

Se baga tava la cuptor pentru vreo 2 ore, cat sa se faca bine carnea, sa iasa frumos rumenita.

Se serveste cu salata de varza rosie si alba sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu pastai de mazare soté