Piept de porc pe pat de legume la cuptor

de laura_n in Porc, 2 Dec 2012 | 7385 vizualizari

 

Astazi am avut musafiri si am prestat o reteta buna pentru dupa incheierea postului :))))
Carnea e grea pentru mine, dar legumele sunt dementiale!

 

INGREDIENTE

  • o bucata piept porc cu os
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei rosii
  • 7-8 cartofi.
  • o ceapa rosie
  • 1 fir praz
  • 300 gr ciuperci
  • usturoi
  • rosii uscate in ulei
  • rozmarin
  • boia dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc pe pat de legume la cuptor:

Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi.

Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute.

Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se arunca toate legumele, se sareaza si se presara boia. Se amesteca sa se omogenizeze condimentele si se pune pieptul de porc peste ele.

Se baga tava la cuptor pentru vreo 2 ore, cat sa se faca bine carnea, sa iasa frumos rumenita.

Se serveste cu salata de varza rosie si alba sau dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

portiadelumina 1

03.12.2012, 16:22

Nu e corect dar asta-i viaţa

_Alina_ 1

03.12.2012, 16:31

laura_n 1

03.12.2012, 17:06

Parinte vine ea si vremea buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel crocant de porc