La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete

Pancakes cu ricotta

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite. Intr-o tigaie unsa cu...

Salata de paste

In Paste la 10 Ian 2011

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le trecem sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Taiem sunca si castravetii bucatele. Scurgem mazarea cu morcovi de apa. Amestecam pastele cu sunca, castravetii si mazarea. Separat amestecam maioneza, iaurtul si...

Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

In Porc la 10 Ian 2011

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine. Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava. Acoperim si dam la...

Cartofi crocanti

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2011

Cartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase. Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline. Punem mujdeiul format peste cartofi si amestecam bine. Tavalim cartofii prin malai si ii punem in tava. Dam la cuptor, la foc...

Fursecuri cu stafide

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....

Oua umplute cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2011

Fierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam galbenusurile cu maioneza si sosul pesto, pana devine o crema. Cu un posh umplem ouale cu pasta de pesto. Este o...

Ghoriba (Fursecuri Maroc)

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....

Tort Winter cu portocale

In Torturi la 9 Ian 2011

Blatul de bezea: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste. Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca. Coacem la foc mic si cu usa...

Prajitura Amandina

In Prajituri la 7 Ian 2011

Pentru blat: Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel. Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Faina...

Ochiuri in cuib de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Spalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi dam de pe foc. Intr-o tava unsa cu ulei punem 4 gramajoare de cartofi si formam cu lingura o...

Rondele de crap pe pat de orez salbatic

In Crap / Caras la 3 Ian 2011

Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore. Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi...

Chec din piept de curcan

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam. Carnea o tocam prin masina sau cu robotul. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte. Adaugam...

Milch Schnitte

In Prajituri la 3 Ian 2011

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse. Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea. Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....

Lapte condensat

In Dulciuri la 3 Ian 2011

Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa. Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 1 Ian 2011

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os. Dupa...

Tort Egiptean

In Torturi la 1 Ian 2011

Foile: Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc. Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma. Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...

Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~

In Torturi la 29 Dec 2010

Blatul de cacao: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat. Punem...

Dreptunghiuri cu lapte

In Prajituri la 28 Dec 2010

Pentru blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 28 Dec 2010

Albusurile se mixam spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam macul si nuca de cocos si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra. Amestecam usor pana se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava...

Rulada de porc si cartofi taranesti

In Porc la 27 Dec 2010

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la sotat in 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce se inmoiae putin adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele mici. Lasam pe foc pana scade tot lichidul, amestecand din cand in cand. Dam de pe foc si potrivim de sare. Lasam la...

Ciorba radauteana

In Ciorbe la 27 Dec 2010

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 26 Dec 2010

Amestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua. Adaugam faina si sarea si framantam pana se leaga. Iar de acum incepe greul :). Framantam aluatul bine cu...

Fursecuri pentru Craciun

In Dulciuri la 24 Dec 2010

Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora. Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se...

Raffaello

In Dulciuri la 22 Dec 2010

Se amesteca bine toate ingredientele. va rezulta un aluat destul de sfaramicios, dar nu va speriati. Se ia putin alut in mana, se pune un sambure de migdala si se modeleaza o bomboana rotunda. Se tavalesc apoi bomboanele prin nuca de cocos si sunt gata pentru a fi mancate.

Paste cu ton

In Fusilli la 21 Dec 2010

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie. Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul. Intre timp fierbem...

Pizza cu pui

In Pizza la 20 Dec 2010

Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat. Lasam sa se raceasca. Pentru blat: Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul. Punem faina...

Salam de pui

In Mezel de casa la 20 Dec 2010

Carnea se spala si se taie fasii. Se pune intr-un vas carnea, condimentele, usturoiul pisat, putin ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore. Pe un tocator de lemn se intinde pielea de pe piept,spalata...

Pulpe de pui umplute

In Pui la 19 Dec 2010

spalam carnea si o stergem cu un servet. Condimentam cu sare si piper. Ciupercile le curatam si le taiem feliute. Punem cateva feliute de ciuperci pe fiecare pulpa, apoi masline usturoi taiat feliute si cate o felie de cascaval. Presaram putin cimbru uscat si rulam carnea. O prindem cu o...

Ciuperci cu ceapa si usturoi

In Mancaruri de post la 19 Dec 2010

Ciupercile se curata si se taie bucatele nu foarte mici (daca ciupercile sunt mici se pot taia doar pe jumatate). Ceapa curatata si taiata julienne se soteaza in 2 linguri apa si 1 lingura ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri. Dupa ce se inmoaie ceapa adaugam putina boia...

Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar

In Dulciuri la 19 Dec 2010

Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca. cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine. Adaugam...

Afisate 391 - 420 din 506 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca nu te decizi ce vrei sa faci astazi, altcineva o va face pentru tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]