Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva.
Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite.
Intr-o tigaie unsa cu...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le trecem sub jet de apa rece si le lasam la scurs.
Taiem sunca si castravetii bucatele. Scurgem mazarea cu morcovi de apa.
Amestecam pastele cu sunca, castravetii si mazarea.
Separat amestecam maioneza, iaurtul si...
Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine.
Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava.
Acoperim si dam la...
Cartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase.
Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline.
Punem mujdeiul format peste cartofi si amestecam bine.
Tavalim cartofii prin malai si ii punem in tava.
Dam la cuptor, la foc...
Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios.
Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele.
In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....
Fierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam
Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul.
Amestecam galbenusurile cu maioneza si sosul pesto, pana devine o crema.
Cu un posh umplem ouale cu pasta de pesto.
Este o...
Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma.
Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam.
Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....
Blatul de bezea:
Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste.
Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca.
Coacem la foc mic si cu usa...
Pentru blat:
Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.
Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.
Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.
Faina...
Spalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi dam de pe foc.
Intr-o tava unsa cu ulei punem 4 gramajoare de cartofi si formam cu lingura o...
Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi...
Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam.
Carnea o tocam prin masina sau cu robotul.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte.
Adaugam...
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.
Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.
Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....
Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema
Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa.
Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...
Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine.
Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os.
Dupa...
Foile:
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.
Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.
Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...
Blatul de cacao:
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema.
Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.
Punem...
Pentru blat:
Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15...
Albusurile se mixam spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam macul si nuca de cocos si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra. Amestecam usor pana se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava...
Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la sotat in 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce se inmoiae putin adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele mici. Lasam pe foc pana scade tot lichidul, amestecand din cand in cand.
Dam de pe foc si potrivim de sare. Lasam la...
Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se...
Amestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca.
Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua.
Adaugam faina si sarea si framantam pana se leaga.
Iar de acum incepe greul :). Framantam aluatul bine cu...
Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.
Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se...
Se amesteca bine toate ingredientele. va rezulta un aluat destul de sfaramicios, dar nu va speriati.
Se ia putin alut in mana, se pune un sambure de migdala si se modeleaza o bomboana rotunda.
Se tavalesc apoi bomboanele prin nuca de cocos si sunt gata pentru a fi mancate.
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie.
Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa.
Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul.
Intre timp fierbem...
Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat.
Lasam sa se raceasca.
Pentru blat:
Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul.
Punem faina...
Carnea se spala si se taie fasii. Se pune intr-un vas carnea, condimentele, usturoiul pisat, putin ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine.
Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.
Pe un tocator de lemn se intinde pielea de pe piept,spalata...
spalam carnea si o stergem cu un servet. Condimentam cu sare si piper.
Ciupercile le curatam si le taiem feliute.
Punem cateva feliute de ciuperci pe fiecare pulpa, apoi masline usturoi taiat feliute si cate o felie de cascaval.
Presaram putin cimbru uscat si rulam carnea. O prindem cu o...
Ciupercile se curata si se taie bucatele nu foarte mici (daca ciupercile sunt mici se pot taia doar pe jumatate).
Ceapa curatata si taiata julienne se soteaza in 2 linguri apa si 1 lingura ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri. Dupa ce se inmoaie ceapa adaugam putina boia...
Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca.
cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine.
Adaugam...
Pancakes cu ricotta
Mixam bine branza cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Adaugam laptele, esenta si coaja rasa de portocala. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros decat cel de clatite. Intr-o tigaie unsa cu...
Salata de paste
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le trecem sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Taiem sunca si castravetii bucatele. Scurgem mazarea cu morcovi de apa. Amestecam pastele cu sunca, castravetii si mazarea. Separat amestecam maioneza, iaurtul si...
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac
Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine. Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava. Acoperim si dam la...
Cartofi crocanti
Cartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase. Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline. Punem mujdeiul format peste cartofi si amestecam bine. Tavalim cartofii prin malai si ii punem in tava. Dam la cuptor, la foc...
Fursecuri cu stafide
Amestecam faina cu fragul de copt si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam bine cu mana pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, stafidele si rahatul taiat bucatele. In final adaugam oul batut si laptele si amestecam pna se incorporeaza. Va rezulta un aluat lipicios....
Oua umplute cu pesto
Fierbem ouale in apa cu sare 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba apa. Le trecem prin jet de apa rece si le curatam Taiem ouale pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam galbenusurile cu maioneza si sosul pesto, pana devine o crema. Cu un posh umplem ouale cu pasta de pesto. Este o...
Ghoriba (Fursecuri Maroc)
Ouale se mizeaza impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam untul topit si uleiul iar apoi esenta de vanilie si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in compozitia de oua. Amestecam pana se incorporeaza. Acoperim vasul cu folie si dam la frigider pentru o ora....
Tort Winter cu portocale
Blatul de bezea: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie si mixam pana luceste. Punem bezeaua in tava de tort (26 cm) tapetata cu hartie de copt si presaram deasupra stafide si bucati de nuca. Coacem la foc mic si cu usa...
Prajitura Amandina
Pentru blat: Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel. Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor. Faina...
Ochiuri in cuib de cartofi
Spalam cartofii, ii curatam si i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Condimentam cu sare si piper iar apoi ii punem in tigaia in care am incins putin ulei. Amestecam pana se inmoaie putin iar apoi dam de pe foc. Intr-o tava unsa cu ulei punem 4 gramajoare de cartofi si formam cu lingura o...
Rondele de crap pe pat de orez salbatic
Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore. Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi...
Chec din piept de curcan
Fierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam. Carnea o tocam prin masina sau cu robotul. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. La fel procedam si cu morcovul. Miezul de paine il inmuiem in lapte. Adaugam...
Milch Schnitte
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse. Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea. Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat....
Lapte condensat
Intr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi mai subtire, dar tinut la frigier se ingroasa. Daca nu se foloseste tot se poate pastra la frigider...
Ciorba de burta
Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os. Dupa...
Tort Egiptean
Foile: Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc. Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma. Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca...
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~
Blatul de cacao: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat. Punem...
Dreptunghiuri cu lapte
Pentru blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15...
Prajitura Tosca
Albusurile se mixam spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam macul si nuca de cocos si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra. Amestecam usor pana se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava...
Rulada de porc si cartofi taranesti
Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la sotat in 1 lingura de ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce se inmoiae putin adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele mici. Lasam pe foc pana scade tot lichidul, amestecand din cand in cand. Dam de pe foc si potrivim de sare. Lasam la...
Ciorba radauteana
Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se...
Cozonac cu nuca
Amestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua. Adaugam faina si sarea si framantam pana se leaga. Iar de acum incepe greul :). Framantam aluatul bine cu...
Fursecuri pentru Craciun
Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora. Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se...
Raffaello
Se amesteca bine toate ingredientele. va rezulta un aluat destul de sfaramicios, dar nu va speriati. Se ia putin alut in mana, se pune un sambure de migdala si se modeleaza o bomboana rotunda. Se tavalesc apoi bomboanele prin nuca de cocos si sunt gata pentru a fi mancate.
Paste cu ton
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie. Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul. Intre timp fierbem...
Pizza cu pui
Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat. Lasam sa se raceasca. Pentru blat: Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul. Punem faina...
Salam de pui
Carnea se spala si se taie fasii. Se pune intr-un vas carnea, condimentele, usturoiul pisat, putin ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore. Pe un tocator de lemn se intinde pielea de pe piept,spalata...
Pulpe de pui umplute
spalam carnea si o stergem cu un servet. Condimentam cu sare si piper. Ciupercile le curatam si le taiem feliute. Punem cateva feliute de ciuperci pe fiecare pulpa, apoi masline usturoi taiat feliute si cate o felie de cascaval. Presaram putin cimbru uscat si rulam carnea. O prindem cu o...
Ciuperci cu ceapa si usturoi
Ciupercile se curata si se taie bucatele nu foarte mici (daca ciupercile sunt mici se pot taia doar pe jumatate). Ceapa curatata si taiata julienne se soteaza in 2 linguri apa si 1 lingura ulei de masline. Adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri. Dupa ce se inmoaie ceapa adaugam putina boia...
Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar
Se amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca. cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale batute, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Amestecam bine. Adaugam...