Inspiratia a fost Miha
Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat.
Lasam sa se raceasca.
Pentru blat:
Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul.
Punem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa. Framantam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Amestecam ingredientele pentru sos si ungem blatul cu sosul rezultat.
Asezam ciupercile taiate felii iar apoi carnea de pui.
Acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si deasupra asezam frumos cateva masline.
Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste desupra.
Se serveste calda.