Inspiratia a fost Medi. Eu am folosit orez salbatic, pentru ca imi place tare mult. Barbatii mei insa stramba din nas :)
Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.
Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat bine.
Punem 1 pahar de vin peste legume si orez si lasam sa dea cateva clocote, pana scade.
Adaugam o cana de apa, condimentam cu cimbru si potrivim de sare. Lasama sa fiarba pana scade toata apa.
Pestele condimentat il asezam intr-o tava si il stropim cu putin ulei. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor, la foc potrivit 15 minute.
Dupa ce a scazut apa de pe orez il asezam intr-o tava pentru cuptor. Aliniem rondelele de crap deasupra si mai punem o cana cu apa si tot lichidul din tava in care a fost pestele.
Dam totul la cuptor, la foc potrivit pana se fierbe orezul si pestele este facut. Daca mai este nevoi mai putem adauga putina apa.
Se serveste cald cu felii de lamaie si va garantez ca este o bunatate :).