Tort Egiptean

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2011 | 33675 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g nuci macinate (sau alune)
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile:

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.

Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.

Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.

Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia :)

Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi)

Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema 1:

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.

Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.

Crema 2:

Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.

Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.

Asamblarea:

Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca.

Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca. Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.

Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort in trei culori