Tort ,,Mihaela,,

de madi_marin in Torturi, 7 Noi 2010 | 10584 vizualizari

 

Pentru ca maine, 8 noiembrie, ii sarbatorim pe Sfintii Mihail si Gavril, le urez tuturor celor ce poarta numele sfinte La multi ani! Am facut acest tort pentru una din domnisoarele educatoare a fetitei mele Viviana , pe nume Mihaela.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri gem de capsuni

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 conserva mica piersici decojite
  • 1 kiwi
  • 350 ml frisca lichida
  • 60 g gelatina granule

Ornat:

  • 150 ml frisca
  • piscoturi
  • bilute decor aurii
  • kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Mihaela,,:

Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Se amesteca intr-un vas pe foc mic galbenusurile cu zaharul, iar cand aesta s+a dizolvat de tot se adauga la ptele caldut si se mai amesteca putin. Se da la racit.

Gelatina se dizolva in sucul de la conserva si apa, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste, fara sa fiarba.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un vas incapator se pun frisca batuta, compozitia de galbenusuri si lapte, gelatina,esenta de vanilie si  fructele din conserva si kiwiul taiate cubulete.In tava cu peretii detasabili se pune blatul uns cu gem de capsuni, apoi se aseaza pe margine  piscoturile, se toarna compozitia  si se da la rece. Daca piscoturile tind sa se ridice, se fixeaza cu o farfurie pusa deasupra.

Se orneaza cand s-a legat bine compozitia cu frisca batuta, fructe si bilute decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Mihaela,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

20.11.2010, 00:31

Dar ce splendoare Madi

madi_marin 1

20.11.2010, 14:10

fetele....multumesc.... a fost o inspiratie de moment....stiam ca trebuie sa fac un tort dar cum urma sa arate ....nu mi-am inchipuit.... si eu am fost foarte incantata de rezultat....

elena1988 1

13.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Curcubeu