Paste cu ton

de La Ancuta in Fusilli, 21 Dec 2010 | 10242 vizualizari

 

Astazi nu am avut timp sa gatesc (si nici chef :)), asa ca am facut ceva rapid, dar gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 200 ml bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 300 g paste (eu am avut fusilli)
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie.

Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa.

Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.

Scurgem tonul si il adaugam peste sos. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Potrivim de sare si piper.

Aranjam pastele pe o farfurie, punem sos deasupra si redem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici.

Si gata mancarea intr-o zi fara timp sau chef de gatit :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

04.01.2011, 11:25

Dupa cum spunea si Ruxy, eu nu am prezizat ca aceasta ar fi o reteta originala italiana. Este doaro mancare rapida, penttu atunci cand iti este foame si nu ai timp de stat in bucatarie.
Asteptam retete. La multi ani!!!

alexana2008 1

04.01.2011, 14:18

am inteles postavaru cum sta treaba. dar si varianta originala (regionala) este f usor si rapid de preparat.
sper ca nu s-a simtit nimeni lezat.

La Ancuta 1

04.01.2011, 14:30

@Alexandru nu cred ca se simte nimeni lezat (cel putin eu nu). Aici toata lumea poate sa-si spuna parerea. De foarte multe ori difera retelele, chiar si cele tipic romanesti. Dar cred ca acesta este farmecul acestui site: sa schimbam retete si pareri si cel mai important sa ne simtim bine.
O zi buna iti doresc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu parizer