Paste cu ton

de La Ancuta in Fusilli, 21 Dec 2010 | 9959 vizualizari

 

Astazi nu am avut timp sa gatesc (si nici chef :)), asa ca am facut ceva rapid, dar gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 200 ml bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • 300 g paste (eu am avut fusilli)
  • cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton:

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Eu am folosit ceapa rosie.

Se pune ceapa la calit in putin ulei de masline, pana devine sticloasa.

Adaugam apoi bulionul si apa. Cand incepe sa fiarba adaugam cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.

Scurgem tonul si il adaugam peste sos. Mai lasam sa fiarba 5 minute. Potrivim de sare si piper.

Aranjam pastele pe o farfurie, punem sos deasupra si redem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici.

Si gata mancarea intr-o zi fara timp sau chef de gatit :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

04.01.2011, 11:25

Dupa cum spunea si Ruxy, eu nu am prezizat ca aceasta ar fi o reteta originala italiana. Este doaro mancare rapida, penttu atunci cand iti este foame si nu ai timp de stat in bucatarie.
Asteptam retete. La multi ani!!!

alexana2008 1

04.01.2011, 14:18

am inteles postavaru cum sta treaba. dar si varianta originala (regionala) este f usor si rapid de preparat.
sper ca nu s-a simtit nimeni lezat.

La Ancuta 1

04.01.2011, 14:30

@Alexandru nu cred ca se simte nimeni lezat (cel putin eu nu). Aici toata lumea poate sa-si spuna parerea. De foarte multe ori difera retelele, chiar si cele tipic romanesti. Dar cred ca acesta este farmecul acestui site: sa schimbam retete si pareri si cel mai important sa ne simtim bine.
O zi buna iti doresc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui si branza