Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac

de La Ancuta in Porc, 10 Ian 2011 | 9137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschiulet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 12 felii de bacon
  • rozmarin
  • salvie
  • Pentru sos:
  • 350 g ciuperci champignon
  • 50 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac:

Carnea se spala si se taie bucati, cam de latimea unei fasii de bacon.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu uleiul de masline si condimentele. Turnam marinata peste carne si amestecam bine.

Fiecare bucata de carne o invelim in bacon si apoi le asezam in tava.

Acoperim si dam la frigider pentru 2 ore.

Adaugam apoi o cana de apa in tava si dam la cuptor la foc potrivit, pana scade apa si baconul se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim sosul:

Ciupercile se curata si se taie felii. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Punem ceapa la calit in 2 linguri ulei de masline iar apoi adaugam ciupercile. Lasam cateva minute acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Asaugam coniacul si lasam sa fiarba pana scade.

La final adaugam cimbrul si smantana. Lasam sa sea cateba clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Servim sosul cald alaturi de muschiuletul in bacon.

Noi am avut garnitura de cartofi crocanti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

La Ancuta 1

11.01.2011, 13:14

Lilik, Miuta va multumesc

LUK 1

14.01.2011, 00:09

astea acum le vad...au fost f bune

La Ancuta 1

14.01.2011, 00:24

Nu mi-ai comentat reteta pana acuma? Foarte grav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava