O prajitura de care m-am indragostit. Ca multe din bunatatile pe care le-am incercat si aceasta este preluata tot de la Miha. O aveam de multa vreme in plan iar acum i-a venit randul. Toti cei care au gustat-o au fost incantati. Dar sa trecem la treaba :)
Albusurile se mixam spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam macul si nuca de cocos si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste compozitia noastra. Amestecam usor pana se incorporeaza. Se toarna aluatul in tava dreptunghiulara (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana devin albicioase. Adaugam apoi amidonul si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Desfacem cu laptele rece si punem pe aragaz, la foc mic. Amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit. Untul moale il mixam spuma impreuna cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanilie.. Adaugam cate putin in crema de galbenusuri rece.
Pentru sirop caramelizam zaharul iar apoi adaugam apa. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand, ca sa se topeasca tot caramelul. Dupa ce s-a topit adaugam coniacul si insiropam biscuitii.
Pentru glazura punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc.
Asamblare:
Intindem crema peste blatul de mac. Peste crema aliniem biscuitii insiropati. Apoi acoperim cu glazura de ciocolata si dam la rece.