Spalam carnea si o uscam cu un servet.
Crema de branza o amestecam cu cimbrul uscat si cu masline taiate bucatele.
Taiem la fiecare bucata de carne cate un buzunar pe lungime. Condimentam apoi carnea cu sare si piper si umplem buzunarul cu o lingura de crema de branza.
Infasuram apoi...
Taiem varza fideluta iar morcovii curatati ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem pe foc otetul impreuna cu zaharul, sarea si mustarul si lasam sa dea un clocot. Adaugam apoi toata faina, smantana si untul si amestecam energic.
Dam de pe foc si adaugam ouale si amestecam pana se...
Curatam cartofii si ii taiem felii mai groase. Daca sunt mai mici se taie sferturi.
Usturoiul pisat il amestecam cu uleiul iar apoi adugam mustarul, boabele de mustar, susanul si cimbrul.
Condimentam cartofii cu sare si piper iar apoi ii amestecam cu mujdeiul.
Punem cartofii in tava si...
Laptele se pune pe foc impreuna cu 150 g unt si sare. Dupa ce s-a topit untul se adauga faina toata si se amesteca energic pana se ia aluatul de pe oala.
Se da de pe foc si se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Se pune aluatul cu lingura in tava de cuptor (32/35 cm), tapetata...
Punem la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ce incep sa fiarba mai lasam 10 minute.
Dupa ce au fiert scurgem apa si trecem ouale prin jet de apa rece apoi le curatam.
Le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile cu grija.
Galbenusurile le pasam si apoi adaugam maioneza si...
Iaurtul il punem in strecuratoare la scurs. Eu l-am lasat 45 de minute. Folositi un iaurt mai gras.
Curatam morcovii si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.
Calim morcovii in cateva linguri de ulei de masline timp de 5-6 minute apoi lasam la racit.
Amestecam morcovii cu iaurtul scurs...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin jet de apa rece si se curata. Taiem cartofii bucatele, nu prea marunte.
Pestele il curatam de piele si oase si il taiem bucatele.
Amestecam cartofii si pestele afumat impreuna cu ceapa curatata si...
Blatul de cacao:
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.
Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri.
Amestecam usor, pana se incorporeaza....
Blatul:
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema.
Amestecam faina cu praful de cacao si o incorporam in crema de oua.
Impartim aluatul si coacem doua blaturi in tava de 24 cm, tapatata cu hartie de copt.
Coacem la foc...
Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema.
Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam.
Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat.
La final adaugam nucile si amestecam pana se omogenizeaza. Vom avea un aluat molicel si lipicios....
Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.
incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.
Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.
Adaugam...
Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.
Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.
Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.
Adaugam untul topit si omogenizam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...
Spalam salata si o taiem bucati.
In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei.
Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida.
Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa...
Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume:
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen...
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.
Dam de pe foc si adaugam ouale pe...
Blatul:
Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul.
Framantam un aluat nelipicios si elastic.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute.
Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la...
Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece.
Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii pasati untul moaleiar apoi telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul si...
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.
Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul.
Adaugam apoi laptele caldut, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
La final adaugam cascavalul ras...
Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina.
Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele.
Curatam merele si le radem...
Se curata icrele de pielite, daca este nevoie.
Intr-un caston punem icrele si grisul fiert si mixam bine. Adaugam ulei putin cate putin, ca la maioneza si mixam continuu.
Cand au inceput sa se lege adaugam putina zeama de lamaie si continuamsa mixam adaugand ulei.
Cand au ajuns la...
Vinetele se coc pe plita si apoi se curata si se toaca marunt. Eu am avut gata tocate in congelator.
Pregatim maioneaza:
Amestecam galbenusul cu mustarulsi incepem sa turnam ulei cate putin, amestecand continuu. Contiunuam aceasta operatiune pana maioneza ajunge la consistenta dorita....
Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul....
Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute.
Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic....
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor.
Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma.
La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt....
Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si cimbru si portivim de sare. Lasam la racit.
Ciupercile reci le amestecam cu bulionul, oul, usturoiul...
Blatul:
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate...
Blatul:
Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea.
Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in...
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca.
Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale.
Framantam un aluat elastic nelipicios.
Acoperim si lasam la...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.
Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa...
Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper.
Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore.
Intre timp pregatim mazarea.
Ceapa o curatam si o taiem marunt....
Piept de pui cu crema de branza si foietaj
Spalam carnea si o uscam cu un servet. Crema de branza o amestecam cu cimbrul uscat si cu masline taiate bucatele. Taiem la fiecare bucata de carne cate un buzunar pe lungime. Condimentam apoi carnea cu sare si piper si umplem buzunarul cu o lingura de crema de branza. Infasuram apoi...
Coleslaw (salata americana cu varza si morcov)
Taiem varza fideluta iar morcovii curatati ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem pe foc otetul impreuna cu zaharul, sarea si mustarul si lasam sa dea un clocot. Adaugam apoi toata faina, smantana si untul si amestecam energic. Dam de pe foc si adaugam ouale si amestecam pana se...
Cartofi cu mustar
Curatam cartofii si ii taiem felii mai groase. Daca sunt mai mici se taie sferturi. Usturoiul pisat il amestecam cu uleiul iar apoi adugam mustarul, boabele de mustar, susanul si cimbrul. Condimentam cartofii cu sare si piper iar apoi ii amestecam cu mujdeiul. Punem cartofii in tava si...
Rulada cu ciuperci
Laptele se pune pe foc impreuna cu 150 g unt si sare. Dupa ce s-a topit untul se adauga faina toata si se amesteca energic pana se ia aluatul de pe oala. Se da de pe foc si se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se pune aluatul cu lingura in tava de cuptor (32/35 cm), tapetata...
Oua umplute cu castraveti murati
Punem la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ce incep sa fiarba mai lasam 10 minute. Dupa ce au fiert scurgem apa si trecem ouale prin jet de apa rece apoi le curatam. Le taiem in doua pe lungime si scoatem galbenusurile cu grija. Galbenusurile le pasam si apoi adaugam maioneza si...
Salata turceasca de morcovi
Iaurtul il punem in strecuratoare la scurs. Eu l-am lasat 45 de minute. Folositi un iaurt mai gras. Curatam morcovii si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim morcovii in cateva linguri de ulei de masline timp de 5-6 minute apoi lasam la racit. Amestecam morcovii cu iaurtul scurs...
Macrou afumat cu maioneza
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin jet de apa rece si se curata. Taiem cartofii bucatele, nu prea marunte. Pestele il curatam de piele si oase si il taiem bucatele. Amestecam cartofii si pestele afumat impreuna cu ceapa curatata si...
Tort aniversar reloaded
Blatul de cacao: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri. Amestecam usor, pana se incorporeaza....
Tort aniversar
Blatul: Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine crema. Amestecam faina cu praful de cacao si o incorporam in crema de oua. Impartim aluatul si coacem doua blaturi in tava de 24 cm, tapatata cu hartie de copt. Coacem la foc...
Fursecuri Snickerdoodles
Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema. Adaugam ouale batute putin si esenta de vanilie si mixam. Amestecam faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea si o incorporam in aluat. La final adaugam nucile si amestecam pana se omogenizeaza. Vom avea un aluat molicel si lipicios....
Curcan cu smantana
Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute. Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea. Adaugam...
Kaiserschmarrn (Clatite rupte)
Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom. Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul. Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare. Adaugam untul topit si omogenizam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...
Ciorba de salata
Spalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida. Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa...
Ratuste cu crema de vanilie
Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume: Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen...
Eclere cu crema de cafea
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc. Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala. Dam de pe foc si adaugam ouale pe...
Pizza cu ciuperci si bacon
Blatul: Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul. Framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute. Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la...
Bulgarasi de cartofi cu branza
Fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece. Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii pasati untul moaleiar apoi telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul si...
Budinca de paste cu lapte si cascaval
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul. Adaugam apoi laptele caldut, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La final adaugam cascavalul ras...
Placinta cu mere "ca la mama"
Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina. Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele. Curatam merele si le radem...
Salata de icre cu ceapa
Se curata icrele de pielite, daca este nevoie. Intr-un caston punem icrele si grisul fiert si mixam bine. Adaugam ulei putin cate putin, ca la maioneza si mixam continuu. Cand au inceput sa se lege adaugam putina zeama de lamaie si continuamsa mixam adaugand ulei. Cand au ajuns la...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita si apoi se curata si se toaca marunt. Eu am avut gata tocate in congelator. Pregatim maioneaza: Amestecam galbenusul cu mustarulsi incepem sa turnam ulei cate putin, amestecand continuu. Contiunuam aceasta operatiune pana maioneza ajunge la consistenta dorita....
Pui cu sos de rosii si cus cus
Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper. Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul....
Saratele
Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute. Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic....
Chec din albusuri (2)
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in spuma. La final adaugam nucile si stafidele taiate marunt....
Chiftelute din ciuperci cu susan
Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si cimbru si portivim de sare. Lasam la racit. Ciupercile reci le amestecam cu bulionul, oul, usturoiul...
Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza
Blatul: Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit. Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate...
Tort cu cafea
Blatul: Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma, ca la bezea. Galbenusurile le amestecamcu uleiul, le turnam peste spuma de albus si amestecam usor. Faina amestecata cu cacaua si praful de copt o incorporam usor in...
Melci cu scortisoara
Amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale. Framantam un aluat elastic nelipicios. Acoperim si lasam la...
Cartofi frantuzesti
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii. Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa...
Ficat in lapte si mazare cu ciuperci
Spalam ficatul bine si il curatam de pielite. Il taiem bucati potrivite si condimentam cu sare si piper. Punem ficatul intr-un caston si turnam laptele peste, atat cat sa-l acopere. Acoperim vasul si dam la frigider 2 ore. Intre timp pregatim mazarea. Ceapa o curatam si o taiem marunt....