La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI249
Retete

Bors de peste

In Ciorbe la 19 Dec 2010

Preparare bors de peste. Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul....

Somn la cuptor

In Peste la 19 Dec 2010

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete. Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn. Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau...

Creier pane

In Porc la 19 Dec 2010

Se spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)). Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste bine prin faina, oul batut cu putina sare si apoi iar faina. Se prajeste pe ambele parti in...

Muffins cu portocala si nuca de cocos

In Prajituri la 15 Dec 2010

Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam apoi ouale si mixam bine. Adaugam iaurtu iar apoi coaja rasa de portocala si sucul proaspat stors. Amestecam pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat impreuna cu nuca de cocos. Amestecam pana se...

Muschiulet de porc in sos balsamic

In Porc la 15 Dec 2010

Se spala muschiuletul si apoi se usuca cu un servet. Se condimenteaza cu sare si piper iar apoi se unge bine cu cimbru, rozmarin si usturoi pisat. Se lasa sa stea o ora la frigider. Dupa ce s-a odihnit la rece se pune muschiuletul in tigaia in care am incins putin ulei de masline si se...

Rulada cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2010

Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul. Se adaufa faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase. Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se...

Pasta de peste

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2010

Se curata ceapa si se taie marunt sau se da pe razatoare. Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se adauga branza, untul, uleiul si ceapa taiata marunt. Se amesteca bine pana devine pasta si se potriveste de sare si piper. Se pot pune in robot pentru a obtine o pasta mai...

Prajitura crocanta cu branza

In Prajituri la 12 Dec 2010

Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza. Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua....

Muschi de vitel in sos de bere

In Vita la 12 Dec 2010

Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper. Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei. Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie....

Floricele cu mac

In Piine la 10 Dec 2010

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul. Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul. Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana....

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 10 Dec 2010

Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna). Se...

Rulada de curcan si orez cu ciuperci

In Curcan la 9 Dec 2010

Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele...

Pachetele cu sunca si branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2010

Pentru umplutura: se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper. Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata. Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2010

Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie)....

Curcan cu ciuperci si galuste de cartofi

In Curcan la 7 Dec 2010

Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti. Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam...

Clatite cu crema de lapte si mac

In Dulciuri la 6 Dec 2010

Se fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor , doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire. Crema: Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina. Se pune compozitia pe foc mic...

Tort Caramel

In Torturi la 6 Dec 2010

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in fir subtire peste albusurile spuma. Se amesteca pana se incorporeaza. Faina...

Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii

In Curcan la 1 Dec 2010

Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata. Carnea se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Adaugam carnea peste marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider 30 de minute. Scoatem carnes din frigider si o asezam in tava. Adaugam marinata peste carne siar apoi ceapa...

Galuste de mamaliga cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Facem o mamaliga putin mai moale, din apa, malai si sare. Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Adaugam ciupercile si baconul taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute. potrivim de sare si piper Luam de pe foc si adaugam smantana si cascavalul ras....

Prajitura ciocolatoasa alb-negru

In Prajituri la 1 Dec 2010

Blatul: Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea. Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare. Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu...

Tort cu lamaie

In Torturi la 29 Noi 2010

Blatul: Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma. Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca...

Ceafa de porc umpluta

In Porc la 28 Noi 2010

Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu...

Briose mozaic

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2010

Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si sunca taiata cubulete. Se calesc toate putin si se potrivesc de sare si piper. Intr-un alt vas batem...

Salata de varza cu porumb

In Salate la 28 Noi 2010

Se taie varza marunt iar sunca se taie cubulete. Se amesteca varza taiata cu sunca si boabele de porumb. Se pune sos de usturoi si se potriveste de sare si piper.   Pofta buna!

Salata de oua cu peste afumat

In Salate la 28 Noi 2010

Se fierb ouale tari, se curata si se taie bucatele mici. Pestele se taie bucatele. Se amesteca ouale, pestele, mustarul si smantana. Se condimenteaza cu piper. Sare se pune numai daca mai este nevoie (pestele este sarat). Si gata salata. Sursa  

Fursecuri fine cu nuci

In Dulciuri la 28 Noi 2010

Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine. Se bate albusul pana se spumeaza putin. Din aluat se formeaza bilute care se...

Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se lasa sa se racoreasca. Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele...

Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel

In Pui la 24 Noi 2010

Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade. Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau...

Chec cu mere

In Prajituri la 23 Noi 2010

Untul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Merele se curata, se rad pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in aluat impreuna cu laptele (sau sucul de mere)....

Paine rustica cu cartofi

In Piine la 21 Noi 2010

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine. Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea. Se...

Afisate 421 - 450 din 506 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca nu te decizi ce vrei sa faci astazi, altcineva o va face pentru tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]