Preparare bors de peste.
Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul....
Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.
Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.
Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.
Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau...
Se spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)).
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se tavaleste bine prin faina, oul batut cu putina sare si apoi iar faina.
Se prajeste pe ambele parti in...
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam apoi ouale si mixam bine.
Adaugam iaurtu iar apoi coaja rasa de portocala si sucul proaspat stors. Amestecam pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat impreuna cu nuca de cocos. Amestecam pana se...
Se spala muschiuletul si apoi se usuca cu un servet.
Se condimenteaza cu sare si piper iar apoi se unge bine cu cimbru, rozmarin si usturoi pisat.
Se lasa sa stea o ora la frigider.
Dupa ce s-a odihnit la rece se pune muschiuletul in tigaia in care am incins putin ulei de masline si se...
Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul.
Se adaufa faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase.
Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se unge o tava cu ulei si se...
Se curata ceapa si se taie marunt sau se da pe razatoare.
Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita.
Se adauga branza, untul, uleiul si ceapa taiata marunt. Se amesteca bine pana devine pasta si se potriveste de sare si piper.
Se pot pune in robot pentru a obtine o pasta mai...
Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza.
Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua....
Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper.
Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei.
Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie....
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.
Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.
Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana....
Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt.
Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna).
Se...
Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele...
Pentru umplutura: se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper.
Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata.
Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui...
Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite.
Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper.
Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie)....
Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti.
Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam...
Se fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor , doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire.
Crema:
Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina.
Se pune compozitia pe foc mic...
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in fir subtire peste albusurile spuma. Se amesteca pana se incorporeaza.
Faina...
Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata.
Carnea se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Adaugam carnea peste marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider 30 de minute.
Scoatem carnes din frigider si o asezam in tava. Adaugam marinata peste carne siar apoi ceapa...
Facem o mamaliga putin mai moale, din apa, malai si sare.
Pentru umplutura:
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Adaugam ciupercile si baconul taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute. potrivim de sare si piper
Luam de pe foc si adaugam smantana si cascavalul ras....
Blatul:
Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea.
Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare.
Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu...
Blatul:
Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma.
Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca...
Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri.
Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper
Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu...
Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa.
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si sunca taiata cubulete. Se calesc toate putin si se potrivesc de sare si piper.
Intr-un alt vas batem...
Se taie varza marunt iar sunca se taie cubulete.
Se amesteca varza taiata cu sunca si boabele de porumb. Se pune sos de usturoi si se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
Se fierb ouale tari, se curata si se taie bucatele mici.
Pestele se taie bucatele.
Se amesteca ouale, pestele, mustarul si smantana. Se condimenteaza cu piper.
Sare se pune numai daca mai este nevoie (pestele este sarat).
Si gata salata.
Sursa
Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine.
Se bate albusul pana se spumeaza putin.
Din aluat se formeaza bilute care se...
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Se lasa sa se racoreasca.
Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele...
Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade.
Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau...
Untul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza.
Merele se curata, se rad pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in aluat impreuna cu laptele (sau sucul de mere)....
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.
Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.
Se...
Bors de peste
Preparare bors de peste. Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul....
Somn la cuptor
Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete. Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn. Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau...
Creier pane
Se spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)). Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste bine prin faina, oul batut cu putina sare si apoi iar faina. Se prajeste pe ambele parti in...
Muffins cu portocala si nuca de cocos
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam apoi ouale si mixam bine. Adaugam iaurtu iar apoi coaja rasa de portocala si sucul proaspat stors. Amestecam pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat impreuna cu nuca de cocos. Amestecam pana se...
Muschiulet de porc in sos balsamic
Se spala muschiuletul si apoi se usuca cu un servet. Se condimenteaza cu sare si piper iar apoi se unge bine cu cimbru, rozmarin si usturoi pisat. Se lasa sa stea o ora la frigider. Dupa ce s-a odihnit la rece se pune muschiuletul in tigaia in care am incins putin ulei de masline si se...
Rulada cu branza
Se pune pe foc apa cu sare si untul. Se lasa sa dea un clocot ca sa se topeasca untul. Se adaufa faina si se amesteca energic, sa nu se face cocoloase. Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se...
Pasta de peste
Se curata ceapa si se taie marunt sau se da pe razatoare. Pestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se adauga branza, untul, uleiul si ceapa taiata marunt. Se amesteca bine pana devine pasta si se potriveste de sare si piper. Se pot pune in robot pentru a obtine o pasta mai...
Prajitura crocanta cu branza
Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza. Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua....
Muschi de vitel in sos de bere
Se spala carnea si se taie felii mai groase si se condimenteaza cu sare si piper. Se curata ceapa si se taie marunt si se pune la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit se scoate din ulei. Se pune carnea la prajit in locul cepei si se mai adauga ulei daca este nevoie....
Floricele cu mac
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul. Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul. Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana....
Ciorba de fasole pastai
Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se pune la fiert o ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi fasolea pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna). Se...
Rulada de curcan si orez cu ciuperci
Se taie pieptul de curcan si se bate putin cu ciocanul pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ungem fiecare bucata de carne cu mustar. Apoi presaram cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa o taiem julienne si o asezam frumos peste cascaval. Iar la final punem ciupercutele...
Pachetele cu sunca si branza
Pentru umplutura: se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper. Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata. Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui...
Ciuperci umplute
Se curata ciupercile, se scot coditele si se umpe cu pateu, cu ajutorul unei lingurite. Se bat ouale cu putina sare iar pesmetul se amesteca cu sare si piper. Se dau ciupercile prin faina, ou apoi pesmet si se prajesc in uleiul incins (Vor face un pic de galagie si deranj in bucatarie)....
Curcan cu ciuperci si galuste de cartofi
Se spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti. Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul si le taiem nu prea marunt. Intr-o tava punem un strat de praz apoi carnea si deasupra alternam...
Clatite cu crema de lapte si mac
Se fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor , doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire. Crema: Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina. Se pune compozitia pe foc mic...
Tort Caramel
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in fir subtire peste albusurile spuma. Se amesteca pana se incorporeaza. Faina...
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii
Amestecam bine toate ingredientele pentru marinata. Carnea se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Adaugam carnea peste marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider 30 de minute. Scoatem carnes din frigider si o asezam in tava. Adaugam marinata peste carne siar apoi ceapa...
Galuste de mamaliga cu ciuperci
Facem o mamaliga putin mai moale, din apa, malai si sare. Pentru umplutura: Taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Adaugam ciupercile si baconul taiate marunt si lasam sa fiarba 10-15 minute. potrivim de sare si piper Luam de pe foc si adaugam smantana si cascavalul ras....
Prajitura ciocolatoasa alb-negru
Blatul: Se separa ouale. Albusurile le batem spuma si adaugam zaharul. Mixam pana devin lucioase, ca la bezea. Galbenusele le mixam cu uleiul, esenta si siropul de zahar. Adaugam galbenusele mixate peste spuma si mixam in continuare. Adaugam cacaoa iar apoi faina cernuta, amestecata cu...
Tort cu lamaie
Blatul: Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma. Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca...
Ceafa de porc umpluta
Se curata ceapa si se taie julien. baconul se taie felii subtiri. Carnea se spala si se taie felii mai groase, dar nu pana jos. In partea de jos carnea trebuie sa ramana netaiata. Se condimenteaza cu sare si piper Se pune in tava si se umple buzunarele formate (unul cu ceapa, unul cu...
Briose mozaic
Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si sunca taiata cubulete. Se calesc toate putin si se potrivesc de sare si piper. Intr-un alt vas batem...
Salata de varza cu porumb
Se taie varza marunt iar sunca se taie cubulete. Se amesteca varza taiata cu sunca si boabele de porumb. Se pune sos de usturoi si se potriveste de sare si piper. Pofta buna!
Salata de oua cu peste afumat
Se fierb ouale tari, se curata si se taie bucatele mici. Pestele se taie bucatele. Se amesteca ouale, pestele, mustarul si smantana. Se condimenteaza cu piper. Sare se pune numai daca mai este nevoie (pestele este sarat). Si gata salata. Sursa
Fursecuri fine cu nuci
Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine. Se bate albusul pana se spumeaza putin. Din aluat se formeaza bilute care se...
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se lasa sa se racoreasca. Intre timp pregatim caramelul. Se caramelizeaza cele...
Ostropel de pui - Cea mai gustoasa reteta de ostropel
Se spala carnea si se pune la prajit in ulei. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pana scade. Se scoate carnea pe o farfurie iar in locul ei se pune ceapa si ardeiul si de lasa sa se inmoaie. Se adauga rosiile sau...
Chec cu mere
Untul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Merele se curata, se rad pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in aluat impreuna cu laptele (sau sucul de mere)....
Paine rustica cu cartofi
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine. Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea. Se...