Prajitura Amandina

de La Ancuta in Prajituri, 7 Ian 2011 | 18385 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop din zahar caramel (3 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:

Separam ouale iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa.

Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul si esenta si cele 3 linguri de sirop de zahar caramel.

Turnam galbenusurile peste spuma si amestecam usor.

Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se adauga in compozitie si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute.

Dupa ce se raceste taiem blatul in doua.

Crema:

Topim untul, dar nu de tot (sa mai ramana bucati netopite). Mixam bine untul pana se incheaga. Asta va dura putin, dar crema va fi foarte fina Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Urmeaza apoi cacaoa si esenta de rom iar la final galbenusurile. Mixam bine pana se amesteca toate ingredientele.

Sirop:

Zaharul il caramelizam si apoi stingem cu apa. Lasam la racit si mai amestecam din cand in cand ca sa se topeasca caramelul. Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste, fara sa fiarba. Luam de pe foc adaugam coniacul si omogenizam.

Lasam la racit pana devine ca o smantana mai groasa.

Asamblarea:

Pe un platou punem un blat si insiropam. Intindem crema si acoperim cu celalalt blat insiropat.

Dam la rece pana se intareste crema.

Portionam prajitura rece si punem glazura pe fiecare prajitura. Dam la rece pana se intareste glazura iar apoi ornam cu moate de frisca.

Sursa  Multumesc Miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mult unt si capucino