Reteta acesta o am de la mama si este una din placintele mele preferata. Foile sunt foarte subtiri si fragede. Multumesc mama
Mixam bine oul cu untul moale si un praf de sare pana devine crema. Adaugam apa si otetul si omogenizam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic si nelipicios. Daca este prea moale se mai poate adauga faina.
Acoperim si lasam aluatul pana pregatim merele.
Curatam merele si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul. Sotam merele pana scade tot lichidul. Oprim focul si adaugam scortisoara. Lasam putin la racit.
Aluatul il impartim in doua parti.
Intindem o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata.
Asezam foaia cu grija in tava (25/35cm) unsa cu unt. Presaram putin gris peste foaie.
Punem apoi merele si le intindem uniform in tava.
Intindem si cealalta foaie si o asezam cu grija peste mere. Cu o furculita intepam foaia din loc in loc.
Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam placinta sa se racoreasca putin.
Scotem apoi din tava si o pudram cu zahar.
Nu este o placinta foarte dulce, si garantez ca este foarte buna :).