Pui cu sos de rosii si cus cus

de La Ancuta in Pui, 18 Ian 2011 | 12890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 1 cescuta apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • curry
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru garnitura de cus cus:
  • 200 g cus cus
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • a morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • sare, piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si cus cus:

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul. Adaugam sare, piper si cimbru. Daca este prea gros sosul punem o cescuta de apa. Turnam sosul de rosii peste carne. Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit, 30 de minute. Luam capacul jos si mai lasam 10 minute, sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim garnitura:

Taiem legumele marunt si le punem la fiert in apa, nu prea multa. Adaugam putina sare. Cus cus-ul il punem la prajit in tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Nu prajim prea tare.

Dupa ce legumele au fiert 10-15 minute adaugam cus cus-ul peste legume si daca mai este nevoie mai adaugam apa. Apa trebuie sa acopere bine pastele. Adaugam cimbru si curry si potrivim de sare. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.

Servim pastele calde alaturi de pui cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crispy Strips