Ciorba de salata

de La Ancuta in Ciorbe, 24 Ian 2011 | 4622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii bacon
  • cateva bucati carnat de casa afumat
  • 2 capatani salata
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Spalam salata si o taiem bucati.

In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei.

Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida.

Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa acopere bine salata. Lasam la fiert.

Separat batem bine cele 3 oua cu sare si le punem apoi intr-o tigaie in care am incins putin ulei.  Prajim o omleta pe care o scoatem apoi pe o farfurie si o taiem bucatele.

Amestecam galbenusul cu smantana si laptele iar cand salata este fiarta adaugam cate un polonic de ciorba in amestecul de smantana cu ou, pana ajunge la temperatura ciorbei din oala.

Adaugam in ciorba omleta si usturoiul pisat si potrivim de sare.

Tragem oala de pe foc si adaugam oul cu smantana, in fir subtire, amestecand continuu.

Mai punem pe foc sa dea un clocot iar apoi stingem focul.

Se serveste calda, acrita cu zeama de lamaie sau otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardelenesca de porc