Ciorba de salata

de La Ancuta in Ciorbe, 24 Ian 2011 | 4567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii bacon
  • cateva bucati carnat de casa afumat
  • 2 capatani salata
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Spalam salata si o taiem bucati.

In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei.

Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida.

Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa acopere bine salata. Lasam la fiert.

Separat batem bine cele 3 oua cu sare si le punem apoi intr-o tigaie in care am incins putin ulei.  Prajim o omleta pe care o scoatem apoi pe o farfurie si o taiem bucatele.

Amestecam galbenusul cu smantana si laptele iar cand salata este fiarta adaugam cate un polonic de ciorba in amestecul de smantana cu ou, pana ajunge la temperatura ciorbei din oala.

Adaugam in ciorba omleta si usturoiul pisat si potrivim de sare.

Tragem oala de pe foc si adaugam oul cu smantana, in fir subtire, amestecand continuu.

Mai punem pe foc sa dea un clocot iar apoi stingem focul.

Se serveste calda, acrita cu zeama de lamaie sau otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta