Kaiserschmarrn (Clatite rupte)

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 18025 vizualizari

 

Clatite "rupte" tiroleze

 

INGREDIENTE

  • 100 g stafide
  • 3 linguri esenta de rom
  • 3 linguri apa
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn (Clatite rupte):

Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.

Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.

Adaugam untul topit si omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat. Incorporam usor spuma.

La final adaugam stafidele scurse de zeama si omogenizam.

Punem aluatul de clatite in tava in care am topit unt. Clatita trebuie sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Lasam sa se prajeasca pe o parte apoi o impartim in 4 si o intorcem.

Prajim si pe partea cealalta, o rupem bucatele si o scoatem pe o farfurie.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Se pudreaza cu zahar si se servesc cu mousse de mere:

500 g mere se curata si se taie bucatele. Punem merele la fiert in 50 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute. Pasam apoi merele, adaugam 1 lingura de zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn (Clatite rupte)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik