Cum noi am mancat eclere cu cafea, trebuia sa fac si pentru Dragos ceva dulce.
Aluat:
Crema:
Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume:
Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.
Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.
Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
Punem aluatul intr-un posh si spritam moate micte, pe tava tapetata cu hartie. Am incercat sa le fac cat mai tuguiate, ca sa semene cat mai mult cu o ratusca.
Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.
Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.
Lasam cojile la racit pe un gratar.
Crema:
Amestecam galbenusurile cu amidonul si 4 linguri de lapte.
Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a incalzit adaugam galbenusurile cu amidonul. Amestecam incontinuu pana se ingroasa ca o budinca.
Dam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se racesca. Amestecam din cand in cand, sa nu faca crusta deasupra.
batem frisca bine si adaugam budinca de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.
Punem crema in posh si umplem ratustele iar apoi pudram cu zahar.
Sunt atat de bune incat am "atacat" si noi cateva ratuste :))