Curcan cu smantana

de La Ancuta in Curcan, 25 Ian 2011 | 5402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura faina (optional)
  • 1 lingura bulion
  • 250 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu smantana:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.

incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.

Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.

Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.

Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.

Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.

Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:06

Prea bun si cu curcan , si cu ciuperci , si cu smantana , si cu mamaliguta , intrutotul pe gustul meu

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Roberta, Lia va multumesc

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Mihaela ma bucur ca este pe gustul tau.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de curcan tras la tigaie cu ciupercute si ardei