La Ancuta

5

Bucataras
senzational

Sibiu

Bucataras din 16.05.2010

RETETE506
PRIETENI261
Retete

Painici Laugenbrot

In Piine la 4 Mar 2011

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc. Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei).  Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic. Acoperim si lasam la dospit...

Chec cu albusuri si nuca

In Prajituri la 1 Mar 2011

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata iar untul il topim. Adaugam 2 linguri de faina cu nuca si omogenizam usor apoi adaugam putin unt topit. Continuam pana incorporam toata faina...

Tarta cu mac si vanilie

In Dulciuri la 28 Feb 2011

Pentru aluatul fraged punem toate ingredientele intr-un castron si framantam. Daca aluatul este prea sfaramicios putem sa adaugam o lingura de lapte. Aluatul framantat il invelim in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Intre timp pregatim cremele. Pentru crema de mac:...

Pui marinat si cartofi la cuptor

In Pui la 28 Feb 2011

Carnea se spala si se taie bucati mai mari. Pentru marinada amestecam bine toate ingredientele. Adaugam carnea peste marinada si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intre timp ne ocupam de legume. Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Condimentam...

Lasagna

In Lasagna la 27 Feb 2011

Incepem cu pregatirea sosului de carne . Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute. Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si lasam sa fiarba...

Cartofi cu marar (si carnat)

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Spalam si curatam cartofii apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem uleiul si bagam la cuptor, a foc potrivit sa se incinga. Intre timp condimentam cartofii cu sare, piper si marar uscat. Scoatem, tava din cuptor, punem cartofii sa dam la cuptor pana se rumenesc. Separat...

Placinta creata

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2011

Dezghetam foile de placinta. Pentru umplutura mixam bine 3 oua iar apoi adaugam telemeaua rasa, branza de burduf si cea de vaci. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Intindem pe masa o foaie de placinta si ungem cu ulei. Punem inca o foaie peste. Pe jumatate de foaie punem 5 linguri de...

Sofficini

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2011

Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita. Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e)l. Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza. Formam o bila si o...

Cheesecake cu lemon curd

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii. Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute Intre timp pregatim umplutura: Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva...

Pui cu lamaie si usturoi

In Pui la 20 Feb 2011

Curatam carnea si o portionam. condimentam cu sare si piper. Curatam cartofii si ii taiem felii groase. Condimentam cu sare, piper si boia. Adaugam apoi cimbru si oregano si turnam uleiul. Amestecam bine .Punem apoi cartofii in tava si apoi asezam carnea printre cartofi. Taiem usturoiul...

Cornuri branzoase

In Piine la 19 Feb 2011

Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca. Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut. Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se...

Piept de pui in sos tiganesc

In Pui la 17 Feb 2011

Spalam carnea si o taiem bucatele. Condimentam cu sare si piper. Punem uleiul intr-o cratita si prajim carnea pe toate partile. Scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas calim foarte putin ceapa taiata marunt. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete sau fasii subtiri si castravetii taiati...

Clatite cu nuca

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de...

Aripi de curcan cu legume la punga

In Curcan la 15 Feb 2011

Se spala carnea si se condimenteaza. Curatam cartofiii si ii scobim. Umplem cartofii cu un amestec din telemea, 1 ceapa rosie si un cartof mic. Face o pasta din aceste ingrediente (la robot). Taiem legumele bucatele, iar merele felii pastrand coaja. Ceapa o taiem inele. Punem carnea in...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 14 Feb 2011

Se taie carnea bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumuieste de cate ori e nevoie Adaugam apoi ceapa si zarzavatul taiat marunt si lasam la fiert 30-45 de minute. Spalam orezul bine si il adaugam in ciorba. Dupa ce a fiert orezul adaugam zeama de varza mai lasam...

Fursecuri cu lamaie

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim...

Lemon curd

In Dulciuri la 14 Feb 2011

Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit....

Tort cu mousse de ciocolata alba

In Torturi la 13 Feb 2011

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos...

Pulpa de porc cu sos picant de rosii

In Porc la 12 Feb 2011

Carnea se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o punga magica punem boiaua, cimbrul si verdeturile. Bagam carnea in punga si legam cu clema inclusa. Amestecam bine apoi intepam punga cu o scobitoare si punem in tava. Dam la cuptor 30 de minute iar apoi scoatem dincuptor si rupem...

Briose marmorate

In Prajituri la 9 Feb 2011

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 9 Feb 2011

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam. Cand s-au ridicat...

Clatite cu crema de vanilie

In Dulciuri la 8 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita. Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul...

Pizza cu ciuperci si ou

In Pizza la 8 Feb 2011

Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute. Adaugam apoi uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina. Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu...

Varza calita cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 7 Feb 2011

Taiem kaiserul bucati si il prajim in ulei. Nu folositi prea mult ulei pentru ca isi va mai lasa si kaiserul grasime. Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare. Lasam cateva minute la calit iar apoi adaugam cate o mana de varza si...

Tarta racoroasa cu mere

In Torturi la 7 Feb 2011

Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus. Cernem faina si o incorporam usor in spuma. Turnam aluatul in tava...

Pancakes cu iaurt si caramel

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu praful de copt si laptele cu iaurtul. Punem o lingura din amestecul de iaurt iar apoi una de faina. Mixam in continuare. Continuam pana incorporam tot iartul si...

Pulpa de curcan cu mere

In Curcan la 6 Feb 2011

Spalam carnea apoi o condimentam cu sare, piper, curry si cimbru. Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere. Tragem pielea la loc si [unem carnea in tava in care am pus ulei. Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si...

Clatite banatene

In Dulciuri la 5 Feb 2011

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala). Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :)) Preparam umplutura pentru clatite: Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 5 Feb 2011

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am...

Chec cu albusuri si nuca de cocos

In Dulciuri la 5 Feb 2011

Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana devine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam esenta de vanilie iar apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Incorporam usor nuca de cocos in aluat. La final adaugam...

Afisate 331 - 360 din 506 retete    

Postari recente

publicat la 05.02.2019

Paltinis Reloaded

publicat la 30.07.2018

Intalneala de vara - Paltinis

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca nu te decizi ce vrei sa faci astazi, altcineva o va face pentru tine.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]