Pentru blat batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul. Mixam pana se topeste si spuma devine lucioasa ca pentru bezea.
Galbenusurile le mixam cu uleiul iar apoi le punem peste spuma si amestecam usor pana se incorporeaza.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste...
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se...
Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine.
Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie.
In acelasi ulei adaugam...
Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine.
In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa...
Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic.
Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata.
Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il...
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si...
Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.
Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed.
Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu...
Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe...
Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare. Pana fierb legumele pasam rosiile.
Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin.
Ne ocupam apoi de galuste. Batem albusurile spuma cu un praf de...
Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa...
Spalam bine orezul in apa rece. Il punem la fiert in 2 cescute de apa si putina sare. Lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute apoi stingem focul. Acoperim si lasam sa stea inca 10 minute.
Intre timp pregatim ciupercile.
Curatam ceapa si o taiem julienne. Usturoiul il taiem feliute....
Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.
In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea.
Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.
Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul.
Turnam...
Blatul:
Mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua.
La final adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in...
Taiem caramelele bucatele, in functie de cat de mari vrem sa fie petalele. Eu le-am taiat in 4.
Punem bucatica intre doua bucati de folie si intindem bine cu sucitorul. Scoatem apoi petala dintre folii si formam un con in varful unei scobitori. Infigem scobitoare intr-un mar sau o portocala si...
Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa.
Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam...
Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit.
Acoperim vasul si...
Spalam carnea apoi o stergem cu un servet de bucatarie si o taiem felii. Condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie si punem carnea la prajit, pe ambele parti.
Dupa ce s-a prajit scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat...
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat cubulete si mai calim putin.
Adaugam apoi o cana de apa si pasta de ardei sau bulionul. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam piper, dafin si cimbru si lasam sa fiarba pana scade sosul si...
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina.
Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm. Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca...
Pentru inceput ne ocupam de garnitura.
Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam...
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute.
Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute.
Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a...
Spalam aripioarele apoi le stergem cu un servet.
Amestecam toate celelalte ingrediente si omogenizam. Daca credeti ca este nevoie puteti sa mai adaugati sare. Punem aripioarele in marinata si amestecam bine.
Acoperim si dam la frigider cel putin 1/2 ora. Eu le-am lasat vreo 2 ore. Scoatem...
Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :). Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha: punem cartoful intr-o lingura iar marginile lingurii vor opri cutitul sa taie pana jos.
Umplem...
Frunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper dupa gust. Untul moale il mixam pana devine spuma. Amestecam apoi untul cu pasta si omogenizam.
Si...
Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele.
Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute....
Rupem ciocolata bucatele si punem pe foc mic impreuna cu untul si lasam sa se topeasca. Cand s-au topit stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva.
Lasam apoi sa se racoreasca putin, dupa care adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Amestecam faina cu praful de...
Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios.
Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri.
Pentru crema de lamaie mixam laptele...
Ficatul se spala, se curata de pielite si se lasa in apa rece. Il punem apoi la fiert in apa.
Intre timp pregatim legumele. Taiem prazul marunt iar morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem ardeiul bucatele mici.
Spalam bine orezul si il punem intr-o forma...
Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca.
Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se...
Tort cu mousse de menta
Pentru blat batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul. Mixam pana se topeste si spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar apoi le punem peste spuma si amestecam usor pana se incorporeaza. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste...
Paine de casa a la Jamie
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa. Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se...
Porc in sos dulce-acrisor
Spalam carnea apoi o taiem cubulete mici.. O punem intrun bol si adaugam amidonul, 1 lingura sos de soia si piper. Amestecam bine. Intr-un wok incingem putin ulei de masline si adaugam carnea. Lasam sa se prajeasca pe toate partile apoi o scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei adaugam...
Covrigi sarbesti
Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine. In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa...
Tarta cu ton
Intru-n castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam galbenusul, cele 2 linguri de smantana, branza, untul la temperatura camerei si sarea. Framantam un aluat elastic. Punem aluatul in tava unsa si il intindem pe toata suprafata. Pentru umplutura: Scurgem bine tonul si il...
Pilaf de orez cu pui si legume
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si...
Caramel Cheesecake ~nr. 200~
Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed. Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu...
Tarta cu mere si miere
Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe...
Supa de rosii cu galuste
Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare. Pana fierb legumele pasam rosiile. Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin. Ne ocupam apoi de galuste. Batem albusurile spuma cu un praf de...
Sarmale cu orez si ciuperci
Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa...
Orez salbatic cu ciuperci
Spalam bine orezul in apa rece. Il punem la fiert in 2 cescute de apa si putina sare. Lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute apoi stingem focul. Acoperim si lasam sa stea inca 10 minute. Intre timp pregatim ciupercile. Curatam ceapa si o taiem julienne. Usturoiul il taiem feliute....
Paine cu lapte
Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul. In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini. Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi...
Pandispan (by Gaby)
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie. Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul. Turnam...
Tort Magic Moments
Blatul: Mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua. La final adaugam nuca de cocos si omogenizam. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in...
Trandafiri din caramele Sugus
Taiem caramelele bucatele, in functie de cat de mari vrem sa fie petalele. Eu le-am taiat in 4. Punem bucatica intre doua bucati de folie si intindem bine cu sucitorul. Scoatem apoi petala dintre folii si formam un con in varful unei scobitori. Infigem scobitoare intr-un mar sau o portocala si...
Inghetata de cafea cu sos de vin
Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa. Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam...
Paine impletita in sase
Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit. Acoperim vasul si...
Pulpa de curcan cu smantana si boabe de mustar
Spalam carnea apoi o stergem cu un servet de bucatarie si o taiem felii. Condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie si punem carnea la prajit, pe ambele parti. Dupa ce s-a prajit scoatem carnea pe o farfurie. In uleiul ramas adaugam ceapa taiata julienne si usturoiul taiat...
Mancare de ardei copti
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat se adauga ardeiul taiat cubulete si mai calim putin. Adaugam apoi o cana de apa si pasta de ardei sau bulionul. Dupa ce incepe sa fiarba adaugam piper, dafin si cimbru si lasam sa fiarba pana scade sosul si...
Cornulete
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina. Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm. Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca...
Pui cu curry
Pentru inceput ne ocupam de garnitura. Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam...
Paine mediteraneana cu ulei de masline
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute. Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute. Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a...
Aripioare marinate la gratar
Spalam aripioarele apoi le stergem cu un servet. Amestecam toate celelalte ingrediente si omogenizam. Daca credeti ca este nevoie puteti sa mai adaugati sare. Punem aripioarele in marinata si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider cel putin 1/2 ora. Eu le-am lasat vreo 2 ore. Scoatem...
Cartofi Hasselback
Ar fi de preferat ca acesti cartofi sa fie gatiti cu coaja. Eu i-am curatat si au fost foarte buni si asa :). Se taie cartofii felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Si o idee buna de la Miha: punem cartoful intr-o lingura iar marginile lingurii vor opri cutitul sa taie pana jos. Umplem...
Unt aromat
Frunzele de praz taiate le punem ntr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul si le pisam pana devin pasta. Pentru ca nu am mojar am apelat la mixerul vertical :). Adaugam apoi sare si piper dupa gust. Untul moale il mixam pana devine spuma. Amestecam apoi untul cu pasta si omogenizam. Si...
Ciorba de curcan cu galuste
Se spala bine carnea si se portioneaza. Punem carnea la fiert cu putina sare. Spumam de cate ori este nevoie. Taiem ceapa marunt si legumele cubulete. Se pot da pe razatoare dar noua ne plac bucatele. Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa si legumele si lasam sa fiarba 30-45 de minute....
Negresa cu inima de cocos
Rupem ciocolata bucatele si punem pe foc mic impreuna cu untul si lasam sa se topeasca. Cand s-au topit stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva. Lasam apoi sa se racoreasca putin, dupa care adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de...
Tarta cu lamaie si bezea
Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios. Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri. Pentru crema de lamaie mixam laptele...
Ficatei cu orez si legume la cuptor
Ficatul se spala, se curata de pielite si se lasa in apa rece. Il punem apoi la fiert in apa. Intre timp pregatim legumele. Taiem prazul marunt iar morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem ardeiul bucatele mici. Spalam bine orezul si il punem intr-o forma...
Conopida gratinata
Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se...