Pandispan (by Gaby)

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mar 2011 | 12156 vizualizari

 

Cel mai pufos pandispan. ATENTIE: da dependenta!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan (by Gaby):

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea.

Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.

Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul.

Turnam jumatate din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (o tapetam doar pe fund nu si pe laterale).

In aluatul ramas adaugam cacaoa si omogenizam. Turnam si restul aluatului in tava si cu o furculita dam aspect marmorat pandispanului.

Coacem in cuptorul preancalzit la foc mic timp de 35-40 de minute.

Eu l-am glazurat cu 50 g ciocolata cu lapte topita impreuna cu 3 linguri de lapte.

Este o pufosenie buna, buna!!! Multumesc Gaby!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan (by Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:51

Caroline, e reteta pe care-o fac de..n ori pe an si mi-a iesit intotdeauna.
Ce s-a intamplat?Ai copt la foc mic?

- Andreea - 1

07.12.2011, 19:06

da gaby,am copt la foc mic.dar nu a crescut deloc...iar deasupra are o crusta de zici ca e caramel ... undeva am gresit eu,nu ca nu e buna reteta ta.ca doar poza ta arata asa de bine...

La Ancuta 1

07.12.2011, 19:54

Caroline si eu am facut aceasta reteta de mai mult ori si mi-a iesit pufos. Nu stiu ce s-a intamplat de nu a crescut.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre