Tarta cu lamaie si bezea

de La Ancuta in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 6033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 275 g lapte condensat
  • 3 lamai
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Zdrobim biscuitii marunt (eu i-am facut cu robotul) si apoi ii amestecam cu untul moale. Va fi un aluat sfaramicios.

Ungem o tava rotunda (26 cm) cu unt si punem biscuitii. II apasam pe fundul si marginea tavii cu mana sau cu dosul unei linguri.

Pentru crema de lamaie mixam laptele condensat cu galbenusurile, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la toate trei lamaile.

Turnam crema in tava peste blatul de biscuiti.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.

Montam bezeaua peste crema si facem cateva valui cu dosul lingurii.

Coacem in cuptorul incalzit, la foc mic, timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste bezeaua. Stingem focul si mai lasam 10 minute in cuptor.

Portionam doar dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea