Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.
Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.
Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.
Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).
Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.
Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.