Am primit de ziua mea un wok si nu m-am incumetat pana astazi sa-l folosesc. Dar pentru ca astazi nu am avut mult timp pentru gatit, am incercat noua achizitie. Ce urmeaza nu vrea sa fie o mancare chinezeasca, ci doar cu unele ingrediente folosite in bucataria chinezeasca, si desigur wok-ul. Mi-a placut rezultatul foarte mult si timpul scurt de preparare :).
Pentru garnitura:
Pentru inceput ne ocupam de garnitura.
Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba 20 de minute. Inainte de as stinge focul adaugam sare si curry.
Stingem focul si acoperim. Lasam acoperit 10 minute.
Spalam carnea si o uscam cu un servet. O taiem apoi in bucatele mici si condimentam cu sare, piper si curry.
Pregatim legumele: Ceapa o taiem marunt iar celelalte legume le taiem, de preferat fasii subtiri. Eu am folosit legume puse pentru iarna, taiate cubulete. Cele fasii se vor patrunde mult mai repede.
Punem uleiul in wok si il incingem. Adaugam carnea si lasam sa se prajeasca pe toate partile.
Scoatem apoi carnea pe o farfurie si adaugam ceapa. Calim putin pana devine sticloasa apoi adaugam restul legumelor. Lasam 1-2 minute apoi adaugam sosul de soia si vinul. Lasam sa scada putin, tot amestecand.
Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si amestecam cu bulionul. Adaugam amestecul peste legume si lasam pana se ingroasa putin. Punem carnea inapoi in wok si adaugam rozmarinul si chimenul. Amestecam si lasam 1 minut, apoi stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura de orez.