Paine cu lapte

de La Ancuta in Piine, 23 Mar 2011 | 5082 vizualizari

 

Inca o painica buna marca Ruxy :). Multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.

In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit dam aluatului o forma rotundaa si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam painea, o ungem cu putin lapte si presaram faina.

Coacem in cuptorul incins la 220 de grade timp de 30 de minute. Scoatem painea din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca cu seminte