Paine de casa a la Jamie

de La Ancuta in Piine, 7 Apr 2011 | 5394 vizualizari

 

Inca o minunatie de paine marca Ruxy. Painica asta si-a primit deja un loc in topul painilor facute de mine. Este pufoasa si foarte, foarte buna. Multumesc mult draga Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina (eu am folosit tip 650)
  • 625 ml apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (eu am folosit proaspata)
  • 30 g miere
  • 30 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa.

Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute).

Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.

Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.

Merita incercata, este o paine delicioasa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan