Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere.
Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se...
Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.
Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu...
Ciocolata se mărunțește și se pune la foc într-o crăticioară cu fundul gros la foc mic, împreună cu untul până ce se obține o cremă fluidă.
Între timp se bat ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat cca. 5 minute până ce se obține o cream spumoasă....
Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu.
Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece.
A doua zi,...
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.
Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat,...
Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama.
Fructele se pun la fiert împreună cu siropul...
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.
Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.
Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se pun într-un vas cu fudnul gros, se adaugă zahărul și se lasă la călit la foc mic cca. 10...
Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.
Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat...
Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare.
Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate.
Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr,...
Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă...
Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....
Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.
Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă....
Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri.
După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și...
Blat:
Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.
Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine...
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează.
Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat.
Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare,...
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile.
Se finalizează cu coaja de lămâie...
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier.
Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă.
Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;)
Albușurile se bat...
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare.
Se adaugă, alternând, uleiul și laptele.
După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată.
Se toarnă aluatul obținut...
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită.
După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață.
Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
Brânza mascarpone şi albuşurile...
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.
Între timp se topește untul împreună cu dulceața.
Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.
Blatul...
Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde.
Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir...
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii.
Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau...
Desert salam de biscuiti cu mix de alune si nuca de cocos
Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere. Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se...
Desert semilune cu iaurt si aroma de spekulatus
Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă. Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu...
Desert brownies cu crema de branza dulce
Ciocolata se mărunțește și se pune la foc într-o crăticioară cu fundul gros la foc mic, împreună cu untul până ce se obține o cremă fluidă. Între timp se bat ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat cca. 5 minute până ce se obține o cream spumoasă....
Gem din prune si fistic
Prunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi,...
Desert briose cu ciocolata, mure si crema mascarpone
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat,...
Dulceata de afine
Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama. Fructele se pun la fiert împreună cu siropul...
Dulceata din pepene rosu
Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor,...
Desert prajitura turnata, cu mere de vara
Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se pun într-un vas cu fudnul gros, se adaugă zahărul și se lasă la călit la foc mic cca. 10...
Desert guguluf cu visine si samburi de cacao
Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului. Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat...
Dulceata de capsuni
Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate. Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr,...
Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni
Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă...
Desert tarta cu fructe de padure si mandarine
Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....
Dulceata din flori de mac
Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă....
Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao
Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și...
Desert cheesecake cu cafea
Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine...
Desert panettone cu fructe confiate
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se adaugă amestecul de ouă, untul topit, smântâna, borșul, uleiul, praful de sare,...
Desert cozonac 2020
În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să se înglobeze, albușul cu gălbenușurile. Se finalizează cu coaja de lămâie...
Sirop din frunze de menta, varianta a II-a
Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier. Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate....
Miere sau sirop din flori de papadie
Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă. Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile...
Desert prajitura cu suc de portocale
Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor,...
Desert briose cu ciocolata si alune
Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte. Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte,...
Desert chec pufos a la Ruxy
Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;) Albușurile se bat...
Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și cacaoa granulată. Se toarnă aluatul obținut...
Desert mucenici muntenesti
Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită. După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se...
Desert tort de zapada, cu nuca si crema de cafea
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, și se amestecă în continuare până se înglobează. Material uscată,...
Desert placinta rulata cu fructe de padure
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...
Desert Tiramisu clasic
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă. Brânza mascarpone şi albuşurile...
Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul...
Desert tort Sacher
Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir...
Desert cornete cu crema de vanilie
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau...