Dulceata din pepene rosu

de Panacris in Dulceata / Gem, 27 Aug 2020 | 3230 vizualizari

 

Dacă vara asta, 2020, am stat pe acasă în concediu, am tot testat diverse rețete, puse la seif.
De ceva veme mă bântuie dulceața asta minunată, am văzut și din coji de pepene verde, dar parcă mai mult m-a atras această rețetă.
Gata cu vorba, spor și potfă bună!

 

INGREDIENTE

  • Miez de pepene roșu curățat de sâmburi cca. 1000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă 200 ml,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Frunze de mentă (opțional),
  • Cuișoare (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene rosu:

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.

Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.

Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor, până ce se înglobează, se adaugă feliile de lămâie și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute după ce a dat în clocot.

Se adună mereu spuma ce se formează, se șterg eventualele urme lăsaate de zahărul cristalizat, de pe marginea cratiței, care ar putea să se caramelizeze și să schimbe gustul dulceței, în amărui.

Apoi se oprește focul, se acoperă cratița cu un șervet de bucătărie umezit, și se lasă până a doua zi sau cca. 6 ore la răcit. Astfel pepenele va absorbi sirop și se va confia încet, fără să se sfărâme.

După ce s-a răcit dulceața, se scot fructele cu o strcurătoare și se pun în borcanele sterilizate.

Între timp siropul se mai pune la fiert, cca. 10 minute, cât să fie bine legat.

Apoi se toarnă peste fructele din borcan, la final se adaugă după gustul fiecăruia frunze de mentă, cuișoare, scorțișoară sau anason stelat.

Borcanele se căpăcesc, apoi se pun cu fundul în sus, pentru sigilare, se lasă până a doua zi, apoi se etichetează, pozează și depozitează în cămară, la loc răcoros.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:34

Suna bine, desi nu am mancat niciodata! Dar ce culoare frumoasa are!

Panacris 1

04.09.2020, 10:01

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Anett 1

11.01.2022, 16:07

Foarte interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de liliac