Bun gasit!
De cand au venit in piata noastra adevaratii producatori de capsune nu am ratat nici o zi fara sa cumpar aceste fructe minunate. Pe langa dulceata si gemul clasic, anul acesta mi-am propus sa mai incerc ceva nou.
Am auzit ca se poate face un sirop foarte bun din ele (fara fierbere, doar cu miere). Sa nu credeti ca m-am apucat de facut sirop...am facut ceva simplu de tot, cu un gust deosebit: otet de capsune.
Spalam capsunele, le lasam un pic sa se zvante (sa nu aiba apa pe ele, daca se poate sa fie perfect uscate), le taiem feliute sau cubulete (depinde de cat de mari le aveti) si le punem intr-un borcan curat.
Peste ele turnam otetul.
Inchidem borcanul ermetic si pastram la temperatura camerei timp de 3 zile.
Filtram otetul si il turnam in sticla.
O sa obtineti unul din cele mai bune si aromate oteturi... unul cu gust de primavara!
Il adaugam in salate sau in unele sosuri (merge excelent in sosul de peste).
1
In acelasi mod puteti obtine otet din diverse fructe (cirese, visine, zmeura, fragute, caise, prune) sau plante (tarhon, leustean, salvie, oregano) deci aveti liber la imaginatie!
2
Pastrati in frigider, in sticla cu dop ermetic.