Desert guguluf cu visine si samburi de cacao

de Panacris in Dulciuri, 28 Iun 2020 | 3581 vizualizari

 

Un desert rapid pe gustul tuturor! ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Albuș de ou 8 bucăți,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de scorțișoară 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 1 plic,
  • Coajă de lămâie 1 linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml,
  • Kefir cca. 100 ml,
  • Făină alba 000 500 g,
  • Sâmburi de cacao 3 linguri,
  • Vișine dezosate cca. 500 g,
  • Zahăr tos 3 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu visine si samburi de cacao:

Vișinile desamburite, mai bine spus curățate de sâmburi, se acoperă cu cele 3 linguri de zahăr și se lasă la odihnă, până ce se prepară aluatul de bază al gugulufului.

Albușurile și cele două ouă, se bat energic cu sarea, zahărul tos, zahărul vanilinat aromatizat cu scorțișoară și rom, până ce se obține  o spumă pufoasă.

Se adaugă uleiul în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se omogenizează în compoziția de ouă și zahăr.

Kefirul se adaugă deasemenea în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziția de mai sus.

Apoi se adaugă făina, praful de copt, amestecându-se ușor cât să se înglobeze toate ingredientele și să se obțină un aluat omogen.

Sâmburi de cacao și vișinele dezosate, mai bine spus curățate de sâmburi, se adaugă în aluatul obținut, se amestecă ușor, cât să se integreze în alutul de guguluf (chec!)

Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțin ulei sau unt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 grade.

 

După ce trece testul scobitorii, se scoate prăjitura din cuptor, apoi se lasă la răcit un pic.

 Spor și poftă bună!

P.S. Prăjitura e mult mai gustoasă a doua zi, asta dacă aveți răbdare 😉

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu visine si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu vanilie