Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Dulciuri

Desert Tiramisu cu fructe de padure

In Prajituri la 1 Ian 2020

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge...

Desert cheesecake cu merisoare si alune

In Torturi la 31 Dec 2019

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu...

Desert pere si mere posate in vin

In Dulciuri la 3 Dec 2019

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește. Perele și merele se curăță de...

Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure

In Dulciuri la 3 Dec 2019

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi....

Desert Kringel Estonian cu mac

In Dulciuri la 26 Oct 2019

Într-un bol se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă laptele călduț, sarea și două linguri de făină. Se amestecă ușor și se lasă la dospit maiua cca. 15 minute, acoperită. Între timp se topește untul și se amestecă cu cele două...

Desert prajitura turnata cu piersici

In Dulciuri la 10 Aug 2019

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de...

Desert Tiramisu cu zmeura

In Dulciuri la 9 Aug 2019

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute. Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles,...

Flori de soc pane

In Dulciuri la 3 Iun 2019

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de...

Desert prajitura cu merdenchi si rubarba

In Prajituri la 29 Mai 2019

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;)  cca. 10 minute. Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă...

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

In Torturi la 26 Apr 2019

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e...

Desert tort Paccheri cu crema de branza

In Dulciuri la 17 Apr 2019

Branza de vaci, zaharul pudra, zaharul vanilat, esentele si ouale se amesteca energic pana se obtine o crema omogena. Apoi se adauga mix-ul de merisoare, stafide, arahide, caju si bucatele de papaya confiata, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate in crema de branza. Într-un...

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 14 Apr 2019

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte...

Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

In Prajituri la 24 Feb 2019

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa. Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o...

Desert prajitura cu mac

In Prajituri la 8 Feb 2019

  Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp macul se macina fin cu o masina speciala sau aparatul de rasnit cafea, impreuna...

Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

In Prajituri la 5 Ian 2019

Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand...

Desert prajitura Televizor

In Prajituri la 5 Ian 2019

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se frâmântă până ce se obține un aluat omogen și elastic. Aluatul se împarte în două...

Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

In Dulciuri la 5 Ian 2019

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate...

Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

In Dulciuri la 15 Dec 2018

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă...

Desert prajitura de toamna

In Prajituri la 17 Oct 2018

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se presară...

Dulceata din mure

In Dulceata / Gem la 1 Aug 2018

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse bine de apă se pun intr-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un...

Desert prajitura cu caise si zmeura

In Prajituri la 3 Iul 2018

Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de...

Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos

In Prajituri la 13 Iun 2018

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute. Dacă aveți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii. Între timp se pregătește...

Dulceata din petale de bujori

In Dulceata / Gem la 15 Mai 2018

Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră. Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca, o să observați la un moment dat pe mâni sentimentul acela de dulce, lipicios, e un semn ca...

Dulceata din petale de trandafiri

In Dulceata / Gem la 14 Mai 2018

Zahărul și apa se pun la fiert la foc iute, într-un vas cu fundul gros, cca. 30 de minute, până se înjumătățește cantitatea. Între timp, petalele de trandafir (scoase de pe floare, fără polen și pistil!) se spală în multă apă rece pentru a se...

Desert colac cu mac

In Dulciuri la 5 Apr 2018

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul...

Desert tort Ecler cu crema caramel

In Torturi la 18 Mar 2018

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un...

Desert cheescake cu Oreo

In Torturi la 18 Feb 2018

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează,  într-o formă de...

Desert cheesecake cu Pomelo

In Prajituri la 31 Ian 2018

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează,  într-o formă...

Desert placinta simpla cu mere

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea. Se...

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

In Dulciuri la 22 Noi 2017

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful...

Afisate 61 - 90 din 369 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]