Desert pasca turnata cu fructe confiate

de Panacris in Dulciuri, 15 Apr 2021 | 2269 vizualizari

 

Mno, trebuia să vin și cu ceva dulce, după atâta cărnăraie! ;) P.S. Poze intermediare, nu prea am, dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș Suprem! ;) Spor și poftă bună! ;) P.S:! și pentru cele finale, ce am mai prinsss ;) :)))

 

INGREDIENTE

  • Brânză de vaci grasă 700 g,
  • Ouă 8 bucăți,
  • Zahăr tos 8 linguri,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
  • Amidon 100 g,
  • Făină albă de grâu 100 g,
  • Griș de grâu dur 100 g,
  • Coajă de lămâie Finesse de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Sare de Hymalaia ½ linguriță,
  • Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml,
  • Cireșe confiate cca. 100 g,
  • Portocale confiate cca. 100 g,
  • Limete confiate cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca turnata cu fructe confiate:

Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează.

Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și praful de copt, amestecându-se până ce se încorporează în amestecul de ouă și zahăr, iar aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament, de data asta în cazul meu într-o formă faină din silicon!  

Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la 180 de grade. 

După ce trece testul scobitorii, pasca se scoate de la copt, se lasă să se răcească în tavă cca. 60 de minute 😉 apoi se porționează și se pudrează cu zahăr farin. 

Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca turnata cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita impletita cu ciocolata