Am dat startul prăjiturilor de sărbători, "retete festive de iarna", cu o variantă îmbuntătățită a clasicului salam din biscuiți! 😉
Biscuiții se fărâmițează cu mâna, de data aceasta, sunt foarte fragezi și i-am vrut bucăți mai grosiere.
Într-o crăticioară cu fundul gros se pune ciocolata ruptă bucățele, untul, laptele și se dă la topit, la foc mic, amestecându-se continuu ca să nu se lipească de fundul vasului.
După ce s-a omogenizat amestecul și s-a topit ciocolata se răstoarnă peste biscuiții mărunțiți, apoi se adaugă pelteaua de zmeură (a la Panacris!) și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.
Se adaugă amestecul de alune cu miere (aici am avut parte de o mare surpriză, asta ca un sfat și atenție la ce cumpărați! ;) borcanul cu amestec de nuci și miere arăta tare apetisant cu alunele aranjate frumos, surpriză, după ce l-am desfăcut, ele erau așezate frumos doar pe marginea borcanului, în mijloc, alune mărunțite, cred mai multe arahide decât alune de pădure și fistic, deh am cumpărat de la turci :D :( !) , stafidele, zahărul vanilinat cu rom, zahărul vanilinat cu aromă de scorțișoară și fulgii de cocos, amestecându-se din nou până ce se omogenizează și se obține un aluat ușor de lucrat.
Pe o folie alimentară se presară pudra de cacao și nuca măcinată, apoi se adaugă jumătate din compoziție, se rulează strâns, se sigilează la capete și se lasă la rece, cel mai bine până a doua zi.
Se procedează la fel cu cea de-a doua jumătate de compoziție.
Mai mult a durat editarea, pozare și postarea rețetei, decât preparare în sine a ei.
Spor și poftă bună!
1
Atenție la ce cumpărați! ;) borcanul cu amestec de nuci și miere arăta tare apetisant cu alunele aranjate frumos, surpriză, după ce l-am desfăcut, ele erau așezate frumos doar pe marginea borcanului, în mijloc, alune mărunțite, cred mai multe arahide decât alune de pădure și fistic, deh am cumpărat de la turci :D :( !