Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza

de Panacris in Prajituri, 25 Feb 2021 | 3809 vizualizari

 

Nu sunt mare amatoare de prăjituri cu creme, dar din când în când mai fac un compromis! 😀
Tot aveam mai multe albușuri adunate într-un borcan în frigider, m-a gândit să le transform într-un desert mai cremos, nu clasicul chec din albușuri! 😉

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • Albușuri de ou 9 bucăți,
  • Zahăr tos 9 linguri,
  • Nucă măcinată 5 linguri,
  • Făină alba de grâu 4 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g,
  • Brânză de vaci cca. 300 g,
  • Zahăr vanilinat 4 plicuri,
  • Zahăr pudră vanilinat cu aromă de lămâie 100 g,
  • Sirop de cireșe a la Panacris 200 ml,
  • Cremă tartinabilă Spekulatius de la LIDL cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza:

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se toarnă aluatul și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor, se scoate din tavă și se lasă la răcorit, minim 3 ore sau cel mai bine până a a doua zi.

Blatul răcorit se taie în trei bucăți egale, pe lung.

Pentru cremă:

Brânza mascarpone se pune împreună cu brânza dulce într-un vas înalt ca să se poată amesteca ușor.

Apo se adaugă restul ingredientelor: zahărul vanilinat, crema de Spekulatis și siropul, amestecându-se energic până ce se obține o cremă omogenă.

După ce s-au răcit blaturile se începe montarea prăjiturii: se așează prima foaie pe platou, apoi se pune cremă, cca. 300 g, se întide uniform, apoi se continua în același mod până ce se termină foile. Cu crema rămasă se îmbracă prăjitura, se ornează după gustul fiecăruia, în cazul meu, cu nucă măcinată.

Se lasă prăjitura la rece până a doua zi apoi se feliază cu un cuțit lung, subțire, special pentu prăjituri/torturi.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere