Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață :D să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale :D ;)
Dar nah, unele provocări nu au limite ;)
Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor ;) Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! ;)
Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.
Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.
Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.
Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.
Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.
Spor și poftă bună!