Uffff, am constatat, în urma cercetărilor făcute de cei care mă urmăresc, că nu am postat rețeta de preparare a dulceței din căpșuni. 😉
Mnoooo, pentru mine este o rețetă de rutină, din acest motiv nu am adus rețeta de la începuturile site-ului 😉
Acum la cererea cititorilor, o să aduc rețete simple și de bază;) Spor și poftă bună! :-*
Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare.
Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de fructe curățate.
Într-un vas cu fundul gros se pune jumătate din cantitatea de zahăr, fructele apoi restul de zahăr și se lasă la loc răcoros până a doua zi.
A doua zi se pune cratița cu fructele și zeama lăsată la fiert la foc rapid cca. 10 minute, atenție, o să dea în clocot, în acel moment se lasă focul la minim, se spumează și se adaugă zeama de lămâie. Se mai lasă la fiert la foc mic cca. 30 minute, apoi se scot fructele, într-o strecurătoare și se lasă la scăzut siropul până se obține consistența dorită.
Apoi se adaugă fructele și se mai lasă la fiert la foc mic, încă cca. 30 minute, apoi se pune fierbinte în borcănele sterilizate.
Spor și poftă bună! Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.
1
Lichidul ce rămâne se poate lăsa la scăzut până se obține o pletea fină sau se toarnă direct în stcle și folosește ca și sirop.