Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Creveti cu sos de portocale

In Fructe de mare la 2 Dec 2012

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala, sofran,praf de usturoi, ulei de susan, boia de ardei, ghimbir ras) avand grija sa fie imbracati de...

Ciorba alba cu perisoare

In Ciorbe la 2 Dec 2012

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se asezoneaza de sare, piper, se adauga orezul si oul, apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate...

Guguluf din albusuri cu ciocolata si nuca

In Dulciuri la 1 Dec 2012

Albusurile se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma de guguluf, tapetata cu unt si faina ( in...

Calcan pe pat de legume

In Peste la 1 Dec 2012

Legumele se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei, putin vin, se asezoneaza de sare si piper, apoi se pun in cuptorul preincins, cca. 10 minute la foc mediu. Intre timp, pestele se asezoneaza cu condimente  ptr peste de la Kotani, si se lasa la rece cca. 10 minute. Dupa ce...

Ceva fin si cremos tricolor

In Sandvisuri la 1 Dec 2012

Crema de branzica se imparte in trei cescute. In prima cescuta se adauga o lingurita de icre negre si se freaca energic, cu mixerul Bucataras, pana se obtine culoarea albastra. In o doua cescuta se pune o lingurita de salata de sfecla rosie cu hrean, si se amesteca pana se omogenizeaza bine....

Pizza cu miez de lapte 2

In Pizza la 30 Noi 2012

Daca e sarbatoare, am pus-o pe Maricica la treaba. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute....

Saratele cu telemea si seminte de chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2012

Telemeaua se rade pe razatoarea mare. Intre timp se topeste margarina la temperatura camerei, adaugandu-se la telemeaua rasa. Se amesteca energic, (eu am folosit mixer-ul), apoi se adauga oul batut, faina amestecata cu praful de copt, stins cu putin otet si semintele de chimen, dupa gustul...

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de smantana

In Tortellini la 27 Noi 2012

Pastele tortellini se fierb in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp ceapa, usturoiul se curata se toaca marunt si se calesc in ulei si putina apa. Se asezoneaza de sare si ierburi provensale. Se adauga ciupercile scurse de apa, jambonul taiat fideluta si se lasa...

Varza acra cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 26 Noi 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa, cca 5 minute la foc tare, neacoperit. Ardeiul se curata de seminte se toaca marunt si se adauga la ceapa calita, lasandu-se impreuna cca. 5 minute pana se inmoaie. Intre timp se toaca marunt afumatura si se adauga la...

Placinta cu mere, stafide si nuci

In Mancaruri de post la 25 Noi 2012

Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se...

Pui cu ciuperci, mandarine si ghimbir

In Pui la 25 Noi 2012

Pieptul de pui se taie fasii. Se pune la incins untul si calim fasiile de piept de pui pana se albesc. Adaugam peste carne, ciupercile scurse de zeama din conserva, semintele de floarea soarelui si in. Se asezoneaza de sare, piper si ghimbir, lasandu-se sa se rumeneasca putin. Se adauga...

Pastrav clasic la cuptor

In Pastrav la 24 Noi 2012

Pestele se curata si se spala in multa apa rece. Se asezoneaza de sare, piper, rozmarin si se lasa la rece, cca 15 minute.  Faina alba de grau, se amesteca cu faina de porumb. Pestele se imbraca cu  amestecul de faina, apoi se pune intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se...

Ciorba de linte

In Mancaruri de post la 24 Noi 2012

Linte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune lintea strecurata, se adauga cca. 2 litri de apa rece...

Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2012

De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu  zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a...

Ciorba de fasole alba cu afumatura

In Ciorbe la 23 Noi 2012

Se alege fasolea, se spală şi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu o alta tot rece. Acest lucru se repetă de 2-3 ori. Ultima apă va fi clocotită. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa...

Prajitura din foi cu miere

In Prajituri la 19 Noi 2012

Intr-un vas  se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata,...

Prajitura japoneza

In Prajituri la 19 Noi 2012

Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul...

Islere

In Dulciuri la 19 Noi 2012

Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute...

Farfale cu nuca, zahar si scortisoara

In Farfalle la 19 Noi 2012

Farfalele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute dupa primul clocot. Se scurg si se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a se opri fierberea. Miezul de nuca se prajeste in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mic. Apoi se macina impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si...

Varza dulce calita

In Mancaruri de post la 19 Noi 2012

Varza se taie fiedeluta, se amesteca cu ulei si sare, apoi se pune la calit intr-un ceaun sau un vas de inox cu fundul gros, cca. 30 de minute, la foc mic, amestecandu-se continuu ptr a nu se prinde de fundul vasului. La final se asezoneaza de sare, piper si verdeta tocata marunt. Se serveste ca...

Berbecut la protap

In Oaie la 18 Noi 2012

Pentru o asemenea lucrare, trebuie sa te pregatesti cel putin cu o saptamana inainte ( noi am inceput cu 2 sapt :D) ) . In prima saptamana se construieste protapul si se fac cumparaturile ptr ingredeinte;) Berbecutul se achizitioneaza inaite cu 3 zile de festin. Se curata de grasimi si...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 11 Noi 2012

Gutuile se curata de coaja si samburi, se rad pe razatoarea mare, se stropesc imediat cu zeama de lamaie, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert cca. 45 de minute la foc mic, pana se incheaga dulceata. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se inchid ermetic si se...

Tocanita de pui si ciuperci

In Pui la 11 Noi 2012

Ceapa si ardeii se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ciupercile, fileul de pui, se taie bucatele si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare, piper, boia si curry, se completeaza cu apa si vin cat sa acopere...

Tocanita cu organe de miel

In Oaie la 11 Noi 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Intre timp se curata organele, se sapla si se taie cubulete. Se adauga la amestecul de ceapa, asezonandu-se cu sare si piper, completandu-se cu apa cat sa le acopere si se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cca. 30 de...

Conopida cu file de pui

In Pui la 11 Noi 2012

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeiul tocat marunt, in putin ulei si apa. Conopida se desface buchetele, se spala si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Fileul de pui se taie bucatele potrivite si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de sare,...

Hamburgheri de casa

In Vita la 10 Noi 2012

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei . Carnea  tocata se amesteca cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Se asezoneaza dupa gustul fiecaruia, apoi se formeza hamburger care se prajejesc pe gratarul incins pentru aprox. 10 min.  Chiflele se taie pe jumate si se...

Legume la Actifry

In Mancaruri de post la 10 Noi 2012

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute. La final se adauga usturoiul tocat marunt,  sosul de soia si vinul, lasandu-se la copt/prajit...

Dulceata de dovleac

In Dulceata / Gem la 10 Noi 2012

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de...

Painici cu telemea, sunca si seminte

In Piine la 9 Noi 2012

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele. Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de...

Prajitura cu gutui caramelizate

In Dulciuri la 9 Noi 2012

Ouale se bat energic cu praful de sare, zaharul si faina. Intre timp se topeste zaharul ptr caramel, fara sa se arda, intr-o tava termorezistenta, apoi se adauga margarina sau uleiul, si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Gutuile curatate si taiate marunt se aseaza peste zaharul caramelizat,...

Afisate 1111 - 1140 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]